Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Urobte svojmu partnerovi vtáčí test. Stačí jedna otázka. Takto si preveríte, či má vzťah šancu prežiť

21.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dikushin Dmitry). „Vtáčí test“ spôsobuje na internete už nejaký ten piatok poriadny rozruch. Hoci to znie zvláštne a smiešne, partneri sa s jeho pomocou môžu pokúsiť rozptýliť nejaké pochybnosti o vzťahu a budúcnosti, ktorá ich čaká. Ako to funguje a čo je to vtáčí test? Položte jednu otázku a […]
Menej ako 1 min. min.

21.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dikushin Dmitry).

„Vtáčí test“ spôsobuje na internete už nejaký ten piatok poriadny rozruch. Hoci to znie zvláštne a smiešne, partneri sa s jeho pomocou môžu pokúsiť rozptýliť nejaké pochybnosti o vzťahu a budúcnosti, ktorá ich čaká. Ako to funguje a čo je to vtáčí test?

Položte jednu otázku a sledujte.
Foto: shutterstock/Dikushin Dmitry

„Bird test“, čo sa dá preložiť ako vtáčí test, je fenomén, ktorý je už nejaký ten piatok veľmi populárny. Na internete je dostatok nahrávok párov, na ktorých sa jedna strana rozhodla takto skontrolovať druhú polovičku. A hoci to znie ako ďalšia internetová hra, dáva zmysel a môže pomôcť vyvodiť oveľa závažnejšie závery, než by ste si mysleli.

Čo je to vtáčí test? Princíp je jednoduchý. Položte jednu otázku a sledujte

Ide o spontánne (aj keď nie vždy) upriamenie pozornosti partnera na malý a zdanlivo bezvýznamný aspekt. Môže to byť vták za oknom, na strome (odtiaľ názov celého testu), ale aj poloha, v ktorej zviera spí, oblak na oblohe alebo iná triviálna záležitosť. Účelom testu je skontrolovať reakciu partnera.

Po zvolaní „pozri, aký krásny vták“ alebo „pozri sa na toho psa“, je ďalším krokom pozorovanie reakcie druhej polovice. Ak váš partner nasleduje túto správu, chce vidieť, čo chcete ukázať a odpovie, je to dobré znamenie. Horšie je, keď to úplne ignoruje alebo komentuje kriticky, a táto reakcia sa stáva často. Vtáčí test už nejaký čas spôsobuje rozruch, vrátane na TikToku, ale nie je to len hlúpa zábava.

Vtáčí test vytvoril psychológ. Ako funguje?

„Bird test“ vytvoril psychológ John Gottman z The Gottman Institute, organizácie, ktorá sa zaoberá predovšetkým štúdiom vzťahov. Či má vzťah budúcnosť, má ukázať jednoduchý test. Ako? Ignorovanie a odmietanie pokusov o kontakt, akým je napríklad vtáčí test , neveští nič dobré.

„Krása tohto testu v podstate spočíva v požiadavke druhej osoby, aby sa k vám otočila, pripojila sa k vám a prejavila záujem o to, čo vás zaujíma“

– zdôrazňuje pre USA Today párový terapeut Gary Brown.

Psychológ poukázal na to, že 86 % párov sa cíti vo vzťahu šťastne prípadoch reagovali na vtáčí test pozitívne, preto sa venovali objektu záujmu druhej osoby. Tí, ktorí sa rozišli, rozviedli alebo neboli šťastní, odpovedali na vtáčí test iba v 33 percentách prípadov. „Červenou vlajkou“ vo vzťahu, ako ukázal Gottmanov výskum, nie je len obvyklé ignorovanie pokusov o nadviazanie kontaktu, ale aj agresívne reakcie a výsmech.

Dôležité je, že po prvom neúspešnom teste sa neoplatí robiť unáhlené závery. Ak sa však žiadna reakcia alebo negatívna spätná väzba neobjaví častejšie, stojí za to dôkladnejšie analyzovať celú situáciu a úprimne sa s partnerom porozprávať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

7 znamení, že z toho nič nebude. Toto je spôsob, ako vám chlap ukazuje, že o vás nemá záujem

Právnik prezradil dva najčastejšie dôvody rozvodov. Jeden z nich „vedie k nevere“

The post Urobte svojmu partnerovi vtáčí test. Stačí jedna otázka. Takto si preveríte, či má vzťah šancu prežiť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie