Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Urobte tento recept na lososa a vaša rodina si Vás ešte viac zamiluje. Je jednoduchý a výsledok je ako v reštaurácii

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Hoci Slováci jedia pomerne málo rýb, keď po nich siahnu, veľmi často si vyberajú lososa. Niet divu, pretože táto ryba má skvelú chuť a veľmi ľahko sa pripravuje. Radi by sme vám odporučili recept na lososa, ktorý mu dodá ešte väčší šmrnc. Najlepšie na tomto recepte je, že […]
3 min.

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Hoci Slováci jedia pomerne málo rýb, keď po nich siahnu, veľmi často si vyberajú lososa. Niet divu, pretože táto ryba má skvelú chuť a veľmi ľahko sa pripravuje. Radi by sme vám odporučili recept na lososa, ktorý mu dodá ešte väčší šmrnc. Najlepšie na tomto recepte je, že ho môžete pripraviť s veľmi malou námahou, pretože zoznam ingrediencií je naozaj krátky a príprava je veľmi jednoduchá.

Aký recept na lososa si vaša rodina zamiluje?
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Losos je chutná ryba, ktorú Slováci veľmi radi jedia. To je dobre, pretože je plný cenných výživových hodnôt. V lososovi nájdeme veľa omega-3 kyselín, ktoré sú pre naše telo veľmi dôležité. Zabraňujú srdcovým chorobám, zlepšujú krvný obeh a majú protizápalový účinok. Losos poskytuje aj plnohodnotné bielkoviny, takže v našom jedálničku môže úplne nahradiť mäso. Okrem toho sú ryby zdrojom vitamínu D, vitamínov B6, B12, ako aj minerálov, jódu, selénu a železa.

Lososa zvyčajne pripravujeme v rúre. Ak neurobíte chybu, ryba je potom šťavnatá a chutná. Môžete však trochu experimentovať a pripraviť lososa trochu iným spôsobom, napríklad na panvici. Skvele sa k nemu hodí sójovo-medová omáčka. Recept vám popíšeme krok za krokom nižšie.

Recept na lososa v sójovo-medovej omáčke

Ingrediencie:

500 g filetu z lososa bez kože

jarná cibuľka

2 PL citrónovej šťavy

lyžica medu

PL sójovej omáčky

soľ podľa chuti

polovica citróna na ozdobu

repkový olej na vyprážanie

biele sezamové semienka

Spôsob prípravy:

Lososa nakrájajte na kocky. Môžete ho nakrájať aj na väčšie kúsky, napríklad na podlhovasté, ale čím menšie kúsky, tým ľahšie sa budú namáčať do marinády a neskôr smažiť. Ak sa vám nepodarilo kúpiť filet bez kože, nezabudnite najprv odstrániť kožu.

Vo veľkej miske pripravte omáčku. Z polovice citróna vytlačte dve polievkové lyžice šťavy, druhú polovicu ešte prekrojte a nechajte si ju na neskôr. Do misky nalejte aj sójovú omáčku a pridajte med. Nakoniec ju osoľte a premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.

Kúsky lososa vložte do misky s omáčkou. Nechajte ho pol hodiny odstáť, aby sa ingrediencie dobre spojili. Medzitým môžete nakrájať jarnú cibuľku. Oddeľte bielu a svetlozelenú časť od tmavozelenej časti cibuľky.

Na rozpálenom oleji najprv orestujte cibuľu a svetlozelenú časť cibuľky. Potom pridajte kúsky lososa, ale nie všetky naraz. Smažte ich niekoľko minút z každej strany. Potom ich preložte na tanier a pokračujte, kým neopečiete všetky kúsky lososa.

Na panvicu pridajte po dopečení zvyšok marinády z misky a počkajte, kým mierne zhustne. Touto omáčkou prelejte kúsky ryby. Ozdobte nakrájanou tmavozelenou časťou cibuľky a posypte sezamovými semienkami. Podávajte so štvrtinami citróna.

Lososová večera. S čím by ste mali podávať lososa

K lososovi sa hodí aj šalát podávaný s paradajkami alebo cherry paradajkami.
Foto: shutterstock/Tijana Simic

K tomuto lososovi sa výborne hodí ryža. Môžete si tiež pripraviť krémovú zemiakovú kašu alebo batátové placky so sušeným tymianom. Lososová večera sa nezaobíde ani bez zeleniny. Ryba veľmi dobre chutí spolu so zeleninou pripravenej na pare. Môže to byť brokolica, karfiol a mrkva.

K lososovi sa hodí aj šalát podávaný s paradajkami alebo cherry paradajkami. Nezabudnite ho ochutiť soľou a korením a pokvapkať olivovým olejom. Ak si na zeleninu nepotrpíte, lososa môžete podávať s ryžou a nakrájaným čerstvým mangom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Losos na panvici môže byť chutný a chrumkavý. Najväčší vplyv na jeho chuť má však správny tuk

Grilovaný losos so zeleným korením

The post Urobte tento recept na lososa a vaša rodina si Vás ešte viac zamiluje. Je jednoduchý a výsledok je ako v reštaurácii appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie