Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Urobte tento trik s droždím a vaše sadenice budú silné a zdravé bez škodcov

Pestovanie záhrady je pre mnohých ľudí jedným z najväčších pôžitkov, ktoré môžu zažiť. Niekedy sa však objavia nepozvaní hostia v podobe škodcov, ktorí požierajú korene, listy a kvety našich rastlín. V takýchto prípadoch je vhodné použiť osvedčený prírodný postrek z kvasníc, ktorého príprava je veľmi jednoduchá. Prečo používať postrek z pekárskych kvasníc (droždie)? Postrek z […]
Menej ako 1 min. min.

Pestovanie záhrady je pre mnohých ľudí jedným z najväčších pôžitkov, ktoré môžu zažiť. Niekedy sa však objavia nepozvaní hostia v podobe škodcov, ktorí požierajú korene, listy a kvety našich rastlín. V takýchto prípadoch je vhodné použiť osvedčený prírodný postrek z kvasníc, ktorého príprava je veľmi jednoduchá.

Prečo používať postrek z pekárskych kvasníc (droždie)?

Postrek z pekárskych kvasníc sa vyznačuje svojou účinnosťou, chráni rastliny pred parazitmi a chorobami. Ak by to nestačilo – prírodný kvasnicový postrek urýchľuje rast rastlín a správne kvitnutie. Samozrejme, takýto roztok nie je liekom na všetko zlé, ale preventívne a pravidelné používanie postreku s kvasnicami určite zvyšuje odolnosť rastliny voči prípadným chorobám.

Živiny obsiahnuté v kvasinkách majú pozitívny vplyv na kondíciu rastlín, stimulujú ich k ďalšiemu bujnému rastu a podnecujú rozvoj koreňového systému. Kvasnice sú totiž okrem iného dobrým zdrojom horčíka, železa, zinku, draslíka, selénu, vápnika, fosforu, chrómu, aminokyselín a bielkovín, ako aj vitamínov skupiny B.

Kedy a na čo použiť postrek s kvasnicami?

Kvasnicový postrek bude najúčinnejší, ak ho použijete na jar a koncom leta, ale nič vám nebráni postriekať rastliny raz za dva týždne počas celej sezóny. Roztok kvasiniek sa oplatí aplikovať najmä na uhorky, paradajky a jahody, ale látka je natoľko univerzálna a bezpečná, že ju možno použiť aj na iné rastliny.

Ako pripraviť postrek z droždia?

Príprava postreku z kvasníc na odradenie škodcov a zabránenie vzniku chorôb je rýchla a jednoduchá. Stačí pridať 0,5 litra tučného mlieka a 10 litrov vody k 100 g čerstvých kvasníc a všetko dôkladne premiešať. Ak chcete, aby odvar lepšie priľnul k listom, oplatí sa pridať aj niekoľko desiatok kvapiek záhradníckeho mydla.

Tento prípravok nalejte do fľaše s rozprašovačom a dôkladne nastriekajte na spodnú a vrchnú stranu listov.

Dobrý nápad je tiež pripraviť hnojivo z kvasníc. Na tento účel dajte do veľkej misky 100 g rozdrobených kvasníc, pridajte šálku cukru a nechajte dve hodiny odstáť. Po dvoch hodinách pridajte 10 litrov teplej vody, dôkladne premiešajte a odstavte.

Po týždni začnú kvasnice kvasiť, čo znamená, že hnojivo je pripravené na použitie. Ak chcete touto zmesou zalievať rastliny, zrieďte ju takto: jeden pohár roztoku na 10 l vody.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie