Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Urobte to v apríli hneď po Veľkej noci. Záhrada sa na jar utopí v kvetoch. Posledná výzva

2.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (shutterstock.com/StoryTime Studio). Čo zasadiť v apríli? Teplejšie a teplejšie dni podnecujú k väčšej práci v záhrade a zabezpečujú zdravú a krásnu úrodu. Štvrtý mesiac v roku je skvelým časom na výsev niektorých druhov zeleniny, byliniek, okrasných rastlín a ovocných stromov. Čo si vybrať? Čo zasadiť v apríli?shutterstock.com/StoryTime Studio Pestovanie vlastnej […]
Menej ako 1 min. min.

2.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (shutterstock.com/StoryTime Studio).

Čo zasadiť v apríli? Teplejšie a teplejšie dni podnecujú k väčšej práci v záhrade a zabezpečujú zdravú a krásnu úrodu. Štvrtý mesiac v roku je skvelým časom na výsev niektorých druhov zeleniny, byliniek, okrasných rastlín a ovocných stromov. Čo si vybrať?

Čo zasadiť v apríli?
shutterstock.com/StoryTime Studio

Pestovanie vlastnej zeleniny, ovocia a okrasných rastlín v záhrade je nielen užitočné, ale prináša aj bohatú úrodu. Marec sa niesol v znamení prvých prác v záhrade, ale až v apríli sa začínajú zvýšené a naliehavé práce. Čo zasadiť? Stavte na tieto rastliny už teraz a každý sused vám bude závidieť. Na úspech stačí trpezlivosť a správna starostlivosť.

Čo zasadiť v apríli? Vyberte si túto zeleninu

Apríl je skvelým obdobím na zváženie pestovania zeleniny nasledujúceho teplého ročného obdobia. Všetko preto, že dni sú čoraz teplejšie a dlhšie. Na čo teda môžete staviť? Pokiaľ ide o prvú polovicu apríla, môžete zasadiť zeleninu, ako je koreňová petržlenová vňať, paštrnák, bôb, hrach, cibuľa a dokonca aj zemiaky. V druhej polovici mesiaca sa naopak môžete zamerať na výsadbu póru a červenej repy. Naopak, počas celého apríla nie je námietka proti výsadbe petržlenovej vňate, kôpru, reďkovky, mrkvy a špenátu. V apríli tiež nezabudnite na rozmnožovanie rastlín, ktoré v nasledujúcich mesiacoch zasadíte priamo do zeme. Okrem iného hovoríme o brokolici, kapuste, šaláte a kalerábe.

Apríl je tiež ideálny čas na sadenie naklíčených sadeníc zemiakov do zeme. Zabúdajúcim ľuďom, ktorí to neurobili v marci, sa oplatí pripomenúť aj posledný zvonček na výsadbu koreňov chrenu a rebarbory.

Aké rastliny sadíme v apríli? Nezabudnite na jednoročné a viacročné bylinky

Dochucovanie jedál čerstvými bylinkami nám môže priniesť nezabudnuteľný chuťový zážitok. V apríli môžete staviť na pestovanie niektorých jednoročných aj viacročných byliniek. Pokiaľ ide o jednoročné rastliny, dobrou voľbou je rasca, saturejka, harmanček obyčajný, majoránka a koriander. Medzi viacročné bylinky vysievané v apríli zasa patrí mäta, šalvia lekárska a záhradný ľubovník. Ak nemáte v záhrade veľa miesta, nič nebráni tomu, aby ste bylinky vysievali medzi zeleninu. Niektoré kombinácie môžu mať pozitívny účinok. Napríklad mätu vysaďte vedľa fazule, hrachu alebo kapusty a šalviu vedľa mrkvy. Spoločnosť si bude navzájom pomáhať a vy len zožnete najväčšiu úrodu.

Môžete staviť na hrušky, jablone, slivky a dokonca aj marhule a broskyne. Nezabúdajte, že každá rastlina si okrem toho, že sa vysadí alebo zasadí, vyžaduje aj náležitú starostlivosť
Foto: Pixabay/lumix2004

Čo zasiať do záhrady v apríli? Budú krásnou ozdobou záhrady počas celej sezóny

Okrem zeleniny a byliniek mnohí ľudia chcú, aby záhrada bola úžasne krásna počas celej sezóny. Najlepším spôsobom, ako to dosiahnuť, je vysiať okrasné rastliny do zeme. Aké kvety si vybrať? V apríli by bolo dobré vysiať aksamietnice, cínie, nechtíky a pestrofarebné zlatobyle. Je ťažké predpovedať, aké bude v apríli počasie, ale ak bude teplo, môžete vysiať aj iné rastliny. Hovoríme okrem iného o hrachu voňavom, orgováne a kalifornskom muškáte.

Aké ovocie sa sadí v apríli? Čas na ovocné stromy

Skorá jar a apríl sú tiež vhodným obdobím na výsadbu mladých ovocných stromčekov. To všetko preto, že mrazy už zvyčajne nie sú také silné ako v marci. Aké ovocie si vybrať? Môžete staviť na hrušky, jablone, slivky a dokonca aj marhule a broskyne. Nezabúdajte, že každá rastlina si okrem toho, že sa vysadí alebo zasadí, vyžaduje aj náležitú starostlivosť a hnojenie, aby bujne a zdravo rástla. Pred výberom nových exemplárov do záhrady sa oplatí prečítať si niečo o nárokoch na pôdu a ich potrebách.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vezmite si hrsť z kuchyne a posypte ňou okolo rastlín. Mravce si okamžite zbalia kufre a do záhrady sa už nevrátia

Kedy zasiať kôpor? Už je za rohom! Nezabudnite si tento dátum poznačiť. Inak nebude žiadna úroda

The post Urobte to v apríli hneď po Veľkej noci. Záhrada sa na jar utopí v kvetoch. Posledná výzva appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie