Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Urobte z banánov hnoj týmto štýlom. Rastliny a sadenice vám poďakujú

Hnojenie pôdy je dôležitou súčasťou starostlivosti o rastliny. Správna výživa poskytuje potrebné látky a zložky, ktoré sa prejavujú v rýchlejšom raste, ako aj v lepšom kvitnutí a plodení rastlín. Jedným slovom, dobré hnojivo je kľúčom k úspechu pri akejkoľvek plodine a bezkonkurenčným spôsobom, ako zvýšiť výnosy. Takéto výhody možno dosiahnuť použitím banánového hnoja. Prírodný hnoj […]
Menej ako 1 min. min.

Hnojenie pôdy je dôležitou súčasťou starostlivosti o rastliny. Správna výživa poskytuje potrebné látky a zložky, ktoré sa prejavujú v rýchlejšom raste, ako aj v lepšom kvitnutí a plodení rastlín.

Jedným slovom, dobré hnojivo je kľúčom k úspechu pri akejkoľvek plodine a bezkonkurenčným spôsobom, ako zvýšiť výnosy. Takéto výhody možno dosiahnuť použitím banánového hnoja.

Prírodný hnoj je najlepším hnojivom

Výhody prírodných hnojív oproti umelým sú značné. Domáce hnojivo je lacnejšie, bez chemikálií a predovšetkým vysoko účinné. Pomôže vám vypestovať krásnu zeleninu a kvety.

Hnojovicu si ľahko pripravíte doma. Využívame zvyšky organickej hmoty, ktoré fermentujeme. Takto vzniknuté účinné látky a živiny stimulujú rastliny k rastu.

Každý záhradkár vie, aký dobrý je drevný popol ako hnojivo, alebo o výhodách žihľavového hnoja. Nie každý si však uvedomuje účinnosť banánového hnoja.

Ako banánový hnoj funguje?

Banány sú bohaté na cenné živiny a minerály. Vyznačujú sa vysokým obsahom draslíka, ktorý stimuluje rast rastlín, posilňuje ich koreňový systém a pomáha pri nasadzovaní kvetov.

Banánová kaša je tiež bohatá na horčík, fosfor a dusík, ktoré sú zodpovedné za intenzívny výnos rastlín a posilňujú ich, čím zvyšujú ich odolnosť. Banány majú ďalšiu dôležitú výhodu z hľadiska pestovania rastlín, a to, že odpudzujú škodcov, najmä mšice.

Banánový hnoj sa môže použiť na obohatenie pôdy pre zeleninu, ako sú paradajky a paprika, ruže a iné kvitnúce a plodiace kríky, ako aj pre črepníkové rastliny.

Ako pripraviť banánovú kašu?

Recept na domácu banánovú kašu je jednoduchý. Stačí, ak budete postupne zbierať šupky z banánov a umiestňovať ich do nádoby naplnenej vodou. Zaplavené šupky sa nechajú niekoľko dní kvasiť.

Vzniknutú tekutinu spod banánov zrieďte vodou v pomere jedna ku jednej. Týmto hnojivom zalievajte rastliny v intervaloch najmenej 14 dní.

Banány v záhrade možno využiť aj iným spôsobom. Šupky sa môžu vysušiť a rozomlieť. Vzniknuté tuhé hnojivo sa môže použiť na obohatenie pôdy na záhonoch a kvetinových záhonoch.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie