Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ursula von der Leyen ostro odsúdila útok na Roberta Fica

Predsedníčka Európskej komisie označila útok na premiéra Roberta Fica za „podlý“. Ide o prvú reakciu na streľbu v Handlovej od predného predstaviteľa inštitúcií Európskej únie. Šéfka európskej exekutívy Ursula von der Leyen odsúdila útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Urobila tak vo vyhlásení zverejnenom na sociálnej sieti X (bývalý Twitter). „Dôrazne odsudzujem podlý útok na predsedu […]
Menej ako 1 min. min.

Predsedníčka Európskej komisie označila útok na premiéra Roberta Fica za „podlý“. Ide o prvú reakciu na streľbu v Handlovej od predného predstaviteľa inštitúcií Európskej únie.

Šéfka európskej exekutívy Ursula von der Leyen odsúdila útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Urobila tak vo vyhlásení zverejnenom na sociálnej sieti X (bývalý Twitter).

„Dôrazne odsudzujem podlý útok na predsedu vlády Roberta Fica,“ napísala a dodala, že „takéto násilné činy nemajú v našej spoločnosti miesto a podkopávajú demokraciu, naše najcennejšie spoločné dobro.“

Predsedníčka Európskej komisie tiež napísala, že je v myšlienkach s premiérom Ficom a jeho rodinou. Ide o prvú reakciu od predného predstaviteľa európskych inštitúcií. Fico a von der Leyen sa naposledy osobne stretli v októbri.

I strongly condemn the vile attack on Prime Minister Robert Fico.

Such acts of violence have no place in our society and undermine democracy, our most precious common good.

My thoughts are with PM Fico and his family.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 15, 2024

Šok z „ohavného útoku na priateľa“ vyjadril aj maďarský premiér Viktor Orbán. „Modlime sa za jeho zdravie a skoré uzdravenie! Boh žehnaj jemu a jeho krajine,“ napísal na sociálnej sieti X.

I was deeply shocked by the heinous attack against my friend, Prime Minister Robert Fico. We pray for his health and quick recovery! God bless him and his country!

— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban) May 15, 2024

Zareagoval aj český premiér Fiala. Napísal, že správa je šokujúca. „Násilie nemôžeme tolerovať, nesmie mať v spoločnosti miesto,“ pokračoval.

Zpráva o postřelení slovenského premiéra Roberta Fica je šokující. Přeji panu premiérovi, ať je co nejdříve v pořádku. Násilí nesmíme tolerovat, nesmí mít ve společnosti místo.

— Petr Fiala (@P_Fiala) May 15, 2024

Zatiaľ neznámy útočník postrelil premiéra Roberta Fica v stredu (15. mája) v Handlovej. Podľa mediálnych informácií je jeho stav vážny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie