Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ursula von der Leyenová chce opäť šéfovať eurokomisii. Môže však naraziť

www.slovanskenoviny.sk/rss V Bruseli momentálne rezonuje otázka budúcnosti súčasnej predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej. Tá vyzdvihla, že v eurovoľbách uspeli centristi. Upozornila však aj na nebezpečenstvo nárastu krajnej pravice. Uviedla to redaktorka RTVS Katarína Chovančáková v povolebnom diskusnom štúdiu s analytikmi v Rádiu Slovensko. „Ursula von der Leyenová sa opäť uchádza o post šéfky […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

V Bruseli momentálne rezonuje otázka budúcnosti súčasnej predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej. Tá vyzdvihla, že v eurovoľbách uspeli centristi. Upozornila však aj na nebezpečenstvo nárastu krajnej pravice.

Uviedla to redaktorka RTVS Katarína Chovančáková v povolebnom diskusnom štúdiu s analytikmi v Rádiu Slovensko.

„Ursula von der Leyenová sa opäť uchádza o post šéfky komisie. Okrem lídrov krajín však musí získať aj väčšinu v europarlamente. Aj keď má istú podporu od troch najsilnejších frakcií, jej znovuzvolenie by mohlo podľa niektorých analytikov stroskotať na jednotlivcoch, ktorí nesúhlasia s jej politikou,“ vysvetlila Chovančáková.

Ursula von der Leyenová a rovnako aj Marine Le Penová z krajne pravicového Národného združenia (RN) sa teraz usilujú o podporu talianskej premiérky Giorgii Meloniovej.

Analytička portálu Euractiv.sk Zuzana Gabrižová uviedla, že výsledky volieb do europarlamentu majú vplyv aj na to, kto bude stáť v čele Európskej komisie.

„Kľúčový vplyv je v tom, že Ursula von der Leyenová bude potrebovať 361 hlasov novozvoleného europarlamentu, aby ju vo funkcii potvrdil,“ dodala Gabrižová.

Smer ju nepodporí

Europoslanci za Smer nepodporia Ursulu von der Leyenovú za predsedníčku Európskej komisie. „Nie je typ političky, ktorá by dokázala previesť Európu ťažkými časmi,“ povedala Monika Beňová, podľa ktorej sa správa ako lobistka.

Zdroj: RTVS

Príspevok Ursula von der Leyenová chce opäť šéfovať eurokomisii. Môže však naraziť je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie