Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

USA, Británia a Kanada obvinili Rusko z ovplyvňovania volieb v Moldavsku. Využíva dezinformácie

Spojené štáty, Británia a Kanada vo štvrtok obvinili Rusko zo snáh ovplyvniť októbrové prezidentské voľby v Moldavsku. Informuje o tom agentúra Reuters. V spoločnom vyhlásení troch západných krajín sa uvádza, že Rusko sa s pomocou dezinformácií a propagandy usiluje zhoršiť napätie v moldavskej spoločnosti a vyvolať negatívne dojmy o Západe aj o úradujúcej prezidentke Mai […]
Menej ako 1 min. min.

Spojené štáty, Británia a Kanada vo štvrtok obvinili Rusko zo snáh ovplyvniť októbrové prezidentské voľby v Moldavsku. Informuje o tom agentúra Reuters.

V spoločnom vyhlásení troch západných krajín sa uvádza, že Rusko sa s pomocou dezinformácií a propagandy usiluje zhoršiť napätie v moldavskej spoločnosti a vyvolať negatívne dojmy o Západe aj o úradujúcej prezidentke Mai Saunduovej.

Cieľom tohto vyhlásenia je “varovať demokratických partnerov a spojencov, že ruskí aktéri vykonávajú sprisahanie so zámerom ovplyvniť výsledky prezidentských volieb v Moldavsku”.

Vlády USA, Británie a Kanady tvrdia, že Moskva podporuje vybraných prezidentských kandidátov a prostredníctvom istých aktérov kritizuje prezidentku Sanduovú a jej stranu Akcia a solidarita s cieľom vyvolať protesty. Títo aktéri podľa nich plánujú šíriť lži o prezidentke a poukazovať na údajné nezrovnalosti súvisiace s voľbami.

Ruské veľvyslanectvo vo Washingtone sa k týmto tvrdeniam podľa Reuters bezprostredne nevyjadrilo.

Varovanie pred ruským zasahovaním prichádza iba deň po tom, čo Spojené štáty uvalili sankcie na Jevgeniju Guculovú, proruskú guvernérku moldavského regiónu Gaugazsko.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie