Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

USA na Ukrajině stále provozují asi 30 biolaboratoří

www.slovanskenoviny.sk/rss To, že byla Ukrajina doslova poseta americkými biolaboratořemi, je poměrně známý – dávno různými dokumenty potvrzený – fakt. Už od roku 2013 nad jejich činností dohlížela Victoria Nulandová, přičemž záhy po začátku konfliktu byly zejména ty, které působily na východě země, zničeny. Sama Nulandová nakonec existenci biolaboratoří při slyšení v Kongresu přiznala, nicméně tvrdila, že […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

To, že byla Ukrajina doslova poseta americkými biolaboratořemi, je poměrně známý – dávno různými dokumenty potvrzený – fakt. Už od roku 2013 nad jejich činností dohlížela Victoria Nulandová, přičemž záhy po začátku konfliktu byly zejména ty, které působily na východě země, zničeny.

Sama Nulandová nakonec existenci biolaboratoří při slyšení v Kongresu přiznala, nicméně tvrdila, že jde o lékařský výzkum (čemuž může věřit jen méně bystrý jedinec).

Rusové nyní tvrdí, že v zemi stále zůstává v provozu asi 30 amerických biolaboratoří, neboť namísto zničených byly zřízeny nové.

Rusko opět obviňuje Spojené státy, že v současné době provozují na Ukrajině nejméně 30 biolaboratoří – navzdory tomu, že Washington tvrdí opak.

Ruský velvyslanec v Nizozemsku a stálý zástupce při OPCW Vladimir Tarabrin obviňuje Spojené státy, že na Ukrajině provozují 30 biolaboratoří v rámci toho, co považuje za nelegální vojensko-biologický program.

Tarabrin v rozhovoru pro ruský zpravodajský kanál Izvestija tvrdí, že přítomnost amerických laboratoří na ukrajinské půdě je již nějakou dobu veřejně známá, přičemž existenci těchto zařízení údajně potvrzují dokumenty.

Generálporučík Igor Kirillov z ruských jaderných, chemických a biologických sil v březnu 2022 uvedl, že bylo identifikováno 30 takových biolaboratoří.

Tvrdí, že operace byly obnoveny pod novými názvy, a to navzdory údajným pokusům kyjevské vlády zastavit výzkum nebezpečných patogenů po ruské vojenské operaci proti Ukrajině v únoru 2022.

Vladimir Tarabrin tvrdí, že USA aktivně brání ruským návrhům zaměřeným na posílení regulačního rámce Úmluvy o zákazu biologických zbraní, včetně odporu k vytvoření robustního mechanismu, který by zajistil dodržování mezi zúčastněnými zeměmi.

Rusko již dlouho vyjadřuje znepokojení nad těmito laboratořemi a tvrdě kritizuje Spojené státy za to, že blokují návrhy na zpřísnění předpisů pro biologické zbraně.

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

ZDROJ: nyadagbladet.se

Príspevok USA na Ukrajině stále provozují asi 30 biolaboratoří je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie