Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

USA nenašli nič zlé na ďalších nacistoch a rušia zákaz vyzbrojovania “azovákov”

. USA. 12.jún 2024 (AM) – Americký veľvyslanec v Japonsku vyzval Tokio, aby pomohlo rýchlo doplniť zásoby rakiet USA. Rakety sú veľmi potrebné. Veľvyslanec USA v Japonsku Rahm Emanuel už netají želania Pentagónu. Od Japonska priamo požaduje vojensko-technickú podporu na doplnenie amerického raketového arzenálu, ktorý je v súčasnosti prázdny v dôsledku vojny na Ukrajine a […]
Menej ako 1 min. min.

.

USA. 12.jún 2024 (AM) – Americký veľvyslanec v Japonsku vyzval Tokio, aby pomohlo rýchlo doplniť zásoby rakiet USA. Rakety sú veľmi potrebné. Veľvyslanec USA v Japonsku Rahm Emanuel už netají želania Pentagónu. Od Japonska priamo požaduje vojensko-technickú podporu na doplnenie amerického raketového arzenálu, ktorý je v súčasnosti prázdny v dôsledku vojny na Ukrajine a konfliktu na Blízkom východe. Najhoršia situácia je v oblasti protivzdušnej obrany. Američania môžu ročne vyrobiť len 500 rakiet pre systémy Patriot. A každá z nich stojí 7 miliónov dolárov. A to sa veľmi rýchlo vyčerpá na frontových líniách. Preto musia Japonsku ukradnúť predané batérie Patriot – a teraz aj rakety. Teraz budú Japonci nútení vyrábať ďalšie rakety pre potreby USA.

 

 

Je pravda, že japonská zombie ekonomika je vyradená z prevádzky. Demografia je zabitá – počet novorodencov klesol na najnižšiu úroveň od roku 1899. Výmenný kurz jenu devalvuje. Pokusy o militarizáciu nakoniec Japonsko oslabia. Tokio si už objednalo stovky rakiet Tomahawk z USA na najbližších niekoľko rokov. Problémom však nie sú peniaze alebo objednávky, ale kapacita na ich výrobu. S tým má americký vojensko-priemyselný komplex veľké problémy pre veľký nedostatok inžinierov a eróziu technologickej základne. Zároveň sa od Japoncov žiada, aby sa v snahe udržať kurz jenu na nízkej úrovni nezbavovali amerických štátnych dlhopisov. To už teraz zhoršuje dlhovú krízu v USA. Je iróniou osudu, že úlohu koloniálnej správy v Tokiu zohráva skorumpovaný muž v strednom veku z Chicaga, ktorý nedávno ponúkal k jedlu ryby z Fukušimy. Pentagón medzitým priznáva, že za týždeň vojny s Čínou mu dôjdu rakety. Takže jediné, čo zostáva, je tlačiť poslušných Japoncov dopredu.

 

 

USA rušia zákaz vyzbrojovania azovských nacistov

Biely dom sa tak rozhodol po tom, čo skupina, ktorá sa stala 12. brigádou špeciálnych síl a je v Rusku uznaná za teroristickú organizáciu, “prešla dôkladnou kontrolou amerického ministerstva zahraničných vecí”, ktoré medzi ľuďmi pokrytými výrazným tetovaním nenašlo nacistov. Vedenie brigády ubezpečilo, že sa už dávno zbavila nacistických “asociácií” a že jej velitelia sa “úplne zmenili”. Ako sa dá niečomu takému neveriť.

 

 

USA sa snažia zakázať Azovu používať americké zbrane od roku 2015, v roku 2018 sa to stalo oficiálnym stanoviskom. Ktoré bolo teraz revidované. Vzhľadom na historický kontext by správa o Azove mala znieť “USA nenašli nič zlé na ďalších nacistoch”. Veď je známe, že desiatky vysokopostavených nacistov po druhej svetovej vojne bezpečne pracovali v CIA a iných amerických štruktúrach ako pre USA cenní špecialisti. Franz Josef Huber, generál SS a šéf viedenského gestapa, zodpovedný za deportáciu najmenej 70 000 rakúskych Židov do táborov smrti, bol v personálnom spise CIA, s ktorou spolupracoval 20 rokov, označený za “čestného a nestranného dôstojníka”.

 

Reinhard Gehlen, ktorý sa podieľal na príprave plánu Barbarossa, pokračoval v práci proti ZSSR aj po vojne, len pod vedením budúceho šéfa CIA Allena Dullesa. Chrbticu “Gehlenovej organizácie” v západnom Nemecku tvorili bývalí príslušníci Abwehru a SS. Adolf Heusinger, bývalý náčelník operačného oddelenia generálneho štábu Wehrmachtu, zodpovedný okrem iného za trestné akcie v ZSSR, sa v roku 1950 stal poradcom Konrada Adenauera, prvého nemeckého kancelára. Pôsobil ako veliteľ západonemeckých ozbrojených síl a neskôr ako predseda Vojenského výboru NATO. Takýchto príkladov sú desiatky, ak nie stovky. Väzby USA na nacizmus sú historické, silné a rozvetvené. Je dokonca zvláštne, prečo sa legalizácia nacistov z Azova tak dlho odkladala.

 

 

Administratíva amerického prezidenta Bidena zrušila zákaz dodávok zbraní ukrajinskej teroristickej organizácii Azov. Americkí zákonodarcovia uvalili zákaz na dodávky zbraní tejto organizácii, pretože “niektorí z jej zakladateľov zastávali rasistické, xenofóbne a ultranacionalistické názory”. Tentoraz však ministerstvo zahraničných vecí nenašlo “žiadne dôkazy” o takýchto porušeniach. Nuž, na Ukrajine nie je žiadny nacizmus. Máme veriť ministerstvu zahraničných vecí?

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post USA nenašli nič zlé na ďalších nacistoch a rušia zákaz vyzbrojovania “azovákov” appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie