Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

USA povolili Ukrajine útočiť americkými zbraňami na území Ruska, potvrdil Blinken

Americký prezident Joe Biden povolil Ukrajine zasahovať ciele na území Ruska zbraňami, ktoré jej dodali Spojené štáty. V piatok to potvrdil šéf americkej diplomacie Antony Blinken, informuje Reuters. Blinken uviedol, že Ukrajina o uvoľnenie obmedzení na použitie amerických zbraní požiadala po niekoľkých týždňoch ruských útokov na východoukrajinské mesto Charkov a ofenzíve v pohraničnej Charkovskej oblasti. […]
Menej ako 1 min. min.

Americký prezident Joe Biden povolil Ukrajine zasahovať ciele na území Ruska zbraňami, ktoré jej dodali Spojené štáty. V piatok to potvrdil šéf americkej diplomacie Antony Blinken, informuje Reuters.

Blinken uviedol, že Ukrajina o uvoľnenie obmedzení na použitie amerických zbraní požiadala po niekoľkých týždňoch ruských útokov na východoukrajinské mesto Charkov a ofenzíve v pohraničnej Charkovskej oblasti.

Nemenovaní predstavitelia USA ešte vo štvrtok večer uviedli, že Biden použitie zbraní na území Ruska “za účelom opätovania paľby v Charkovskej oblasti” v tichosti povolil.

Blinken tieto informácie teraz prvýkrát oficiálne potvrdil novinárom v Prahe po stretnutí ministrov zahraničných vecí členských štátov NATO.

Ukrajina môže používať nemecké zbrane proti cieľom v Rusku, znie z Berlína

Rusko sa medzičasom vyjadrilo, že o tomto konkrétnom rozhodnutí USA nič nevie.

“Vo všeobecnosti však vieme, že sa už objavili pokusy zasiahnuť ruské územie zbraňami vyrobenými v Spojených štátoch,” uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Podľa neho to vypovedá o miere zapojenia USA do vojny na Ukrajine. Svoje tvrdenie o takýchto úderoch však podľa Reuters nespresnil a ani ich nepodložil dôkazmi.

Peskov tiež vyjadril presvedčenie, že v Európe sa vojnová nálada vybičovala k “predvojnovej hystérii”.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie