Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

USA požiadali Bezpečnostnú radu OSN, aby podporili plán na prímerie v Gaze

Spojené štáty požiadali Bezpečnostnú radu OSN, aby hlasovala o ich návrhu rezolúcie, ktorý podporuje plán “okamžitého prímeria s prepustením rukojemníkov” medzi Izraelom a hnutím Hamas. Informácie priniesla v pondelok agentúra AFP. Hlasovanie podľa diplomatických zdrojov plánujú ešte v pondelok, dosiaľ ho však nepotvrdila Južná Kórea, ktorá v júni rade predsedá. “Spojené štáty dnes požiadali Bezpečnostnú […]
Menej ako 1 min. min.

Spojené štáty požiadali Bezpečnostnú radu OSN, aby hlasovala o ich návrhu rezolúcie, ktorý podporuje plán “okamžitého prímeria s prepustením rukojemníkov” medzi Izraelom a hnutím Hamas. Informácie priniesla v pondelok agentúra AFP.

Hlasovanie podľa diplomatických zdrojov plánujú ešte v pondelok, dosiaľ ho však nepotvrdila Južná Kórea, ktorá v júni rade predsedá.

“Spojené štáty dnes požiadali Bezpečnostnú radu OSN, aby pristúpila k hlasovaniu… na podporu predloženého návrhu,” uviedol v nedeľu hovorca americkej misie pri OSN Nate Evans. Termín hlasovania však nešpecifikoval.

Najmenej 274 Palestínčanov prišlo o život pri útokoch Izraela v Nusajráte

USA, pevný spojenec Izraela, čelia značnej kritike za to, že zablokovali viacero návrhov rezolúcií OSN vyzývajúcich na prímerie v Pásme Gazy.

Americký prezident Joe Biden inicioval 31. mája novú snahu o prímerie a prepustenie rukojemníkov, nespojenú s OSN. Na základe návrhu by sa Izrael stiahol z populačných centier v Gaze a Hamas by prepustil rukojemníkov. Prímerie by trvalo najskôr šesť týždňov a predlžovali by ho počas rokovaní o trvalom ukončení vojny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie