Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

USA zakázali bývalému spravodajskému dôstojníkovi americkej námornej pechoty Scottovi Ritterovi letieť do Ruska na medzinárodnú konferenciu SPIEF do Petrohradu a zobrali mu aj pas.

www.slovanskenoviny.sk/rss Na ekonomické fórum a výstupy z neho nadväzuje dôležitý samit štátov BRICS, ktorý sa bude konať v októbri v ruskej Kazani a zásadným spôsobom určí podobu multipolárneho smerovania nášho sveta. USA podľa neho zachvacuje z tejto situácie panika. Bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty US Marine Corps, niekdajší zbrojný inšpektor OSN v Iraku Scott […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Na ekonomické fórum a výstupy z neho nadväzuje dôležitý samit štátov BRICS, ktorý sa bude konať v októbri v ruskej Kazani a zásadným spôsobom určí podobu multipolárneho smerovania nášho sveta. USA podľa neho zachvacuje z tejto situácie panika.

Bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty US Marine Corps, niekdajší zbrojný inšpektor OSN v Iraku Scott Ritter mal namierené letieť na Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum (SPIEF), keď ho vytiahli z lietadla a zobrali mu cestovné doklady.

Americké ministerstvo zahraničných vecí zadržalo pas bývalého námorného spravodajského dôstojníka a zbrojného inšpektora OSN Scotta Rittera, ktorý tento šokujúci krok potvdil pre portál RT.

Ritter bol v pondelok na ceste do Ruska na Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum (SPIEF). Keď nastupoval do lietadla spoločnosti Turkish Airlines policajti mu v tom zabránili a zobrali mu aj doklady.

„Nastupoval som do lietadla. Traja [policajti] ma odtiahli nabok. Vzali mi pas. Keď som sa ich spýtal, prečo, povedali, že ‚na príkaz ministerstva zahraničných vecí‘. Neuviedli žiadne ďalšie informácie,“ povedal Ritter pre RT. „Z lietadla mi vzobrali batožinu a potom ma vyviedli z letiska. Môj pas si nechali.“

„Bolo to urobené v súlade s prvým alebo štvrtým dodatkom,“ komentovala ironicky túto šokujúcu správu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová. Prvý dodatok americkej ústavy chráni slobodu prejavu, tlače a zhromažďovania, zatiaľ čo štvrtý zakazuje vláde „neprimerané prehliadky a zadržiavanie“.

Ritter je bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty, ktorý neskôr pôsobil ako zbrojný inšpektor USA a OSN v Iraku. Je tiež prispievateľom RT a píše o medzinárodnej bezpečnosti, vojenských záležitostiach, Rusku a Blízkom východe, ako aj o kontrole zbrojenia a nešírení zbraní.

Naposledy navštívil Rusko v januári tohto roku a okrem iného pobudol aj v Čečensku, Moskve a Petrohrade.

Ritter kvôli jeho údajnej výprave k ruským propagandistom na svojom telegramovom kanáli reagoval na otázku od Clooneyho nadácie pre spravodlivosť.

„Tu som. Aj so svojou tvárou. Ak hovorenie pravdy o Rusku robí zo mňa vo vašej knihe propagandistu, potom tento titul prijímam,“ napísal. „Dajte to do poriadku. Vyškolím vás z prvého dodatku.“

„Máte nulovú predstavu o tom, čo je to sloboda prejavu. Skúste ma zatknúť a zistíte to. Toto je vojna,“ dodal hlasný kritik politiky Bidenovho režimu.

Ritter sa mal tento týždeň zúčastniť na dvoch panelových diskusiách na Petrohradskom medzinárodnom ekonomickom fóre (SPIEF). Ako uviedol v podcaste „Ask the Inspector“, medzinárodné fórum a diskusia na ňom je základnou platformou pre to, čo sa bude odohrávať na októbrovom samite štátov BRICS v ruskej Kazani.

Cieľom diskusie o aktuálnych otázkach kreatívneho priemyslu je využiť vnútorný potenciál kreatívneho podnikania v členských krajinách BRICS na základe ich národnej identity, uvádza stránka „BRICS Russia 2024„.

Bývalý príslušník americkej námornej pechoty predtým pôsobil ako vysoký inšpektor OSN a mal za úlohu pátrať po zbraniach hromadného ničenia v Iraku za Saddáma Husajna. V roku 2003 sa postavil proti invázii USA do krajiny a odvtedy vyjadril negatívne názory na mnohé kroky Washingtonu.

V roku 2011 bol Ritter odsúdený v prípade trestného činu so sexuálnym motívom v Pensylvánii, ktorý bol podľa neho justičným omylom. Na základe svojho odsúdenia je povinný informovať úrady o plánoch zahraničných ciest najmenej 21 dní vopred. Aj keď mu teda bude pas vrátený, nebude mu umožnené na konferenciu ísť.

„Išlo o cielnú prepadovku,“ povedal. Ritter s odvolaním sa na to, ako zamestnanec leteckej spoločnosti mu povedal, že jeho batožinu naložili ako poslednú, pretože dostali tip, že mu nebude umožnené opustiť krajinu.

Uviedol, že si je „stopercentne istý“, že ministerstvo zahraničných vecí sa mu pomstí za jeho priateľský postoj k Rusku. Konanie americkej vlády bolo „čisto zlomyseľné“, pretože mu mohlo jednoducho zavolať a povedať, že má domáce väzenie, vysvetlil.

Politický komentátor uviedol, že mal v pláne zúčastniť sa aj na bezpečnostnom podujatí v Moskve, ako aj navštíviť niekoľko ruských regiónov, aby svojim divákom ponúkol podrobný pohľad na život v krajine. O týchto plánoch informoval americké úrady, ako sa vyžaduje.

„Myslím si, že sa zľakli,“ povedal o amerických predstaviteľoch. „Videli ‚Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum‘. Videli ‚Moskovskú medzinárodnú bezpečnostnú konferenciu’,“ uviedol s tým, že preto sa rozhodli tak, ako sa rozhodli.

Zabavenie pasu Scotta Rittera je len najnovšou taktikou amerického ministerstva zahraničných vecí, ktorej cieľom je umlčať ho v súvislosti s Ruskom.

„Ministerstvo zahraničných vecí zorganizovalo a financovalo Ukrajinské centrum pre boj proti dezinformáciám, ktoré ma označilo za „informačného teroristu“, traz mlčí, zatiaľ čo mňa a ďalších občanov USA ukrajinská tajná služba označuje za mŕtvoly,“ uviedol na svojom Telegrame.

Scott Ritter vo svojom nedávnom článku pre RT uviedol, že „víťazstvo Ruska nad Ukrajinou sa blíži“.

Zdroj: rt.com (1)(2) / InfoVojna

Príspevok USA zakázali bývalému spravodajskému dôstojníkovi americkej námornej pechoty Scottovi Ritterovi letieť do Ruska na medzinárodnú konferenciu SPIEF do Petrohradu a zobrali mu aj pas. je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie