Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

USA: Žena se 16měsíčním dítětem byla vyhozena z letadla za to, že člena palubního personálu oslovila špatným zájmenem (video)

Jde o další z bezpočtu příkladů uplatňování genderových zákonů. Ve většině zemí, kde je trans zákon přijat, platí také více či méně přísné tresty za to, když někoho oslovíte špatným zájmenem. Tedy pokud se muž cítí být ženou, nesmíte ho oslovit jako muže a ženu, která se cítí být mužem, nesmíte oslovit jako ženu. A […]
Menej ako 1 min. min.

Jde o další z bezpočtu příkladů uplatňování genderových zákonů. Ve většině zemí, kde je trans zákon přijat, platí také více či méně přísné tresty za to, když někoho oslovíte špatným zájmenem.

Tedy pokud se muž cítí být ženou, nesmíte ho oslovit jako muže a ženu, která se cítí být mužem, nesmíte oslovit jako ženu. A to bez ohledu na vzhled dané osoby.

Už opakovaně jsem se zde zmínila o woke aerolinkách United, kde je personál přijímán výhradně na základě kritérií jako rasa nebo sexuální orientace.

Přednost mají samozřejmě barevní a LGBTQ, bez ohledu na to, jaké mají vzdělání či schopnosti, ty jsou vždy podružné. Pokud se tedy o místo uchází kompetentní heterosexuální běloch, má menší šanci na přijetí než například téměř negramotná LGBTQ černá osoba.

V takových aerolinkách pak nemusí vždy platit ono známé: náš zákazník, náš pán…

Žena, která cestovala se svým šestnáctiměsíčním synem a pětasedmdesátiletou matkou, ve videích zveřejněných ve středu uvedla, že ona a její rodina byli vyhozeni z letadla společnosti United, protože nesprávně určila pohlaví palubního personálu (pozn.: je nejasné, zda šlo o ženu, která se cítila být mužem nebo o muže, který se cítil být ženou).

Na jednom z videí je vidět, jak žena hovoří se zástupcem United, který potvrdil, že žena byla kapitánem vyhozena za misgendering (špatné oslovení trans osoby) a další údajné komentáře.

Odbornice na výživu Jenna Longoria, známá jako Period Guru, uvedla, že ona, její matka a její syn, byli vyhozeni z letu společnosti United v San Franciscu, který mířil do Austinu v Texasu, ve středu a že jejich zavazadla, která obsahovala léky pro každého z nich, byla ponechána v letadle, zatímco oni zůstali doma.

Longoria řekla, že jí bylo řečeno, že spáchala „zločin z nenávisti“ a že jí může být zakázáno létat s United.

Longoria napsala, že United trvalo třicet minut, než ji a její rodinu vyhodili z letadla, a že letecká společnost zamítla její žádost, aby jejich zavazadla s léky byla odstraněna z letadla.

Reportáž končila na letišti v momentě, kdy se snažili sehnat jiné letadlo, kterým by rodina odletěla do požadované destinace. Předpokládá se, že později se jim zřejmě podařilo letadlo zajistit, nicméně se společností United již zřejmě nikdy nepoletí…

My 16-month old & I were denied entry on a @united flight back to Austin bc I used the wrong pronoun for the attendant. We have no luggage, nothing. we’re stranded in San Francisco. What are my rights? @elonmusk @jchilders98 pic.twitter.com/2b1rC14wg4

— The Period Guru ® (@JennaLongoria) June 26, 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie