Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

USA: Žena ukradla policejní auto, přejela policistu a poté způsobila autonehodu – byla seznána nevinnou (video)

Dnes se ještě od třetice podíváme do USA s případem, který velmi dobře nastiňuje, jaká je v zemi situace ohledně justice. Jde vlastně o velmi podobné jednání jaké známe třeba z Německa, ale i některých dalších evropských zemí. Na jedné straně jsou organizovány politické procesy, na té druhé jdou skuteční zločinci omilostněni a je jim […]
Menej ako 1 min. min.

Dnes se ještě od třetice podíváme do USA s případem, který velmi dobře nastiňuje, jaká je v zemi situace ohledně justice. Jde vlastně o velmi podobné jednání jaké známe třeba z Německa, ale i některých dalších evropských zemí.

Na jedné straně jsou organizovány politické procesy, na té druhé jdou skuteční zločinci omilostněni a je jim dnes a denně dáváno najevo, že jsou beztrestní.

O bezpočtu případů zcela legálního rabování, loupeží a krádeží jste si zde mohli přečíst mnohokrát. Jisté skupiny obyvatel mohou libovolně krást a rabovat v obchodech – a to beze strachu z postihu.

To není žádná novinka. Ovšem případ ženy z řad „privilegovaných,“ která ukradeným policejním autem srazila policistu, aby posléze způsobila autonehodu, ukazuje, že i za násilný trestný čin může přijít osvobozující verdikt.

V tomto případě byla možná žena, která útočila nahá, skutečně vyšinutá, nicméně pak by se dalo předpokládat její umístění na psychiatrii na nějakém uzavřeném oddělení. Ovšem ani k tomu nedošlo, žena má nařízena jen ambulantní sezení.

Jak uvedla CWB Chicago, 35letá Whitley Templeová, která v červnu 2022 nahá přejela chicagského policistu vlastním služebním vozem poté, co zastavil, aby jí pomohl, byla ve středu soudkyní Tyrií Waltonovou shledána nevinnou ve všech bodech obžaloby, včetně pokusu o vraždu z důvodu nepříčetnosti.

pachatelka neskončila ve vězení ani na psychiatrické detenci

Kromě vraždy byla Temple zproštěna obvinění ve čtyřech dalších bodech obžaloby: ve dvou případech ublížení na zdraví policisty s přitěžujícími okolnostmi, únosu vozidla a držení kradeného vozidla.

CWB Chicago poznamenává, že Waltonová vedla soudní proces, který se táhl měsíc kvůli opakovanému odročování.

 

Jak poznamenává CBS News Chicago, prokurátoři tvrdili, že 13. června 2022 našel 23letý chicagský policista Edward Poppish Templeovou nahou na ulici ve West Garfield Parku.

Pak mu ukradla služební auto, přejela ho a ujela.

Pokračovala v jízdě po Kennedyho dálnici rychlostí 90 mil za hodinu, než narazila do čtyř aut na Harrison Street a Damen Avenue v Illinois Medical District.

Poppish utrpěl otřes mozku v důsledku  jednání Templeové a potřeboval několik stehů na hlavě.

Pod článkem je video z incidentu z roku 2022, které dokazuje, že jde o výsměch spravedlnosti.

Aby toho nebylo málo, chicagské ministerstvo pro rodinu a podpůrné služby najalo Templeovou na začátku tohoto roku jako hlavní účetní, zatímco čekala na soud. Zdroje CBS Chicago řekly, že byla propuštěna v březnu.

I když je Templeová na svobodě, musí se hlásit u soudu na schůzku s úředníky pro duševní zdraví o léčebném plánu, jak poznamenává zdroj.

Obhájce Templeové tvrdil soudkyni Waltonové, že jeho klientka byla v době incidentu v psychotickém stavu a tvrdil, že se jedná o „učebnicový případ šílenství.“

Obžaloba a obhajoba přednesly své závěrečné řeči ve středu, než Waltonová následující den oznámila svůj osvobozující verdikt.

She stole a police SUV and ran over an officer.

Chicago judge finds her not guilty by reason of insanity.https://t.co/EmXtKHUkez

— Citizen Free Press (@CitizenFreePres) May 30, 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie