Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Uskutečnili jsme největší dronový útok na Izrael, tvrdí Hizballáh. Mstí se za smrt velitele

Útok je odplatou za smrt Táliba Samího Abdalláha, citovala agentura Reuters představitele hnutí Hizballáh. Velitele, známého též jako „abú Tálib“, Izrael označil za nejvýše postaveného člena Hizballáhu, kterého se mu od října podařilo zlikvidovat. ČTĚTE TAKÉ: Ukrajinci mohou kdykoli obsadit Krym, tvrdí expert. Obráncům rozvázali ruce Američané „Hizballáh pod vedením Íránu a bejrútská vláda nesou plnou […]
Menej ako 1 min. min.

Útok je odplatou za smrt Táliba Samího Abdalláha, citovala agentura Reuters představitele hnutí Hizballáh. Velitele, známého též jako „abú Tálib“, Izrael označil za nejvýše postaveného člena Hizballáhu, kterého se mu od října podařilo zlikvidovat.

ČTĚTE TAKÉ: Ukrajinci mohou kdykoli obsadit Krym, tvrdí expert. Obráncům rozvázali ruce Američané

„Hizballáh pod vedením Íránu a bejrútská vláda nesou plnou odpovědnost za rostoucí násilí na izraelsko-libanonské hranici,“ reagoval mluvčí vlády izraelského premiéra Benjamina Netanjahua s tím, že k odpovědnosti budou aktéři dohnáni „diplomatickou nebo jinou cestou“.

„Od začátku této krize už osm měsíců vedeme rozhovory s Izraelem i s Libanonem, aby napětí na hranici nepřerostlo v plnohodnotnou válku,“ uvedl v reakci vysoce postavený americký úředník.

Íránem podporované hnutí Hizballáh a Izrael na sebe přerušovaně útočí od začátku konfliktu v Pásmu Gazy, v posledních dvou dnech jsou však útoky výrazně intenzivnější. Už ve středu Hizballáh provedl nejméně osm podobných odvetných akcí, napsala agentura Reuters.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: To jsem ještě neviděl, říká expert o záchraně rukojmích v Gaze. CNN odhaluje detaily tajné akce

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie