Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Úspech tohto mydla v boji proti akné je obrovský. Vymaže pupienky ako gumička

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Photo B Studio). Toto mydlo môže odpudzovať svojou vôňou, ale je veľmi účinné. Vzhľadom na jeho priaznivé účinky sa ho preto neoplatí vyškrtnúť kvôli jeho špecifickej vôni. Ako používať sírové mydlo, aby ste naplno využili jeho blahodarné vlastnosti? Foto: shutterstock/Photo B Studio Sírové mydlo vďačí za svoje vlastnosti síre. […]
Menej ako 1 min. min.

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Photo B Studio).

Toto mydlo môže odpudzovať svojou vôňou, ale je veľmi účinné. Vzhľadom na jeho priaznivé účinky sa ho preto neoplatí vyškrtnúť kvôli jeho špecifickej vôni.

Ako používať sírové mydlo, aby ste naplno využili jeho blahodarné vlastnosti?
Foto: shutterstock/Photo B Studio

Sírové mydlo vďačí za svoje vlastnosti síre. Tento prvok má množstvo liečivých vlastností, ktoré sa využívajú už mnoho rokov. Nie je prekvapujúce, že si našlo cestu aj do kozmetických prípravkov, napríklad do sírového mydla.

Sírové mydlo: použitie

Kedy funguje sírové mydlo? Používa sa predovšetkým na každodenné čistenie pokožky tváre a tela. Vďaka obsahu síry a jej vlastnostiam sa odporúča najmä ľuďom s aknóznou, problematickou a mastnou pleťou. Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu sírové mydlo:

Vykazuje protizápalové a upokojujúce vlastnosti,

Urýchľuje hojenie lézií akné,

dôkladne čistí pokožku (pri zachovaní jej prirodzeného pH),

pomáha zmierňovať zápaly,

má antibakteriálne a protiplesňové účinky,

vyhladzuje pokožku, má exfoliačný účinok (je to keratolytický výrobok, odstraňuje zrohovatenú epidermu),

reguluje činnosť mazových žliaz, čím znižuje nadprodukciu kožného mazu,

znižuje lesk tváre,

znižuje výskyt pórov,

má mierne sťahujúci účinok.

Sírové mydlo sa môže používať aj na starostlivosť o vlasy. V tomto prípade pomôže pri čistení a starostlivosti o mastnú pokožku hlavy. Môže byť nápomocné v boji proti lupinám alebo psoriáze pokožky hlavy. Je vhodné aj pri folikulitíde.

Vďaka obsahu síry a jej vlastnostiam sírové mydlo sa odporúča najmä ľuďom s aknóznou, problematickou a mastnou pleťou.
Foto: shutterstock/Millana

Sírové mydlo: ako používať?

Ako používať sírové mydlo, aby ste naplno využili jeho blahodarné vlastnosti? Rozhodne ho nepoužívajte príliš často. Na dôkladné očistenie tváre a tela ho stačí použiť raz denne, najlepšie večer pred spaním. Najskôr si tvár navlhčite vodou, potom naneste malé množstvo mydla na pokožku a krúživými pohybmi ju umývajte, kým sa nespení. Mydlo a penu treba veľmi dôkladne zmyť z pokožky a dávať pozor, aby sa nedostali do očí. Sírne mydlo má špecifickú vôňu, preto je lepšie používať ho večer. Okrem toho sa po jeho použití odporúča naniesť výživný krém s bohatou textúrou a takúto kozmetiku je najlepšie aplikovať na očistenú pleť večer. Dôležité je tiež pamätať na to, aby ste v žiadnom prípade nekombinovali sírové mydlo s inými látkami s podobnými účinkami. Používanie kyseliny salicylovej, benzoylperoxidu, kyseliny mandľovej, kyseliny azelaovej alebo retinoidov v starostlivosti o pleť absolútne vylučuje používanie sírového mydla.

Sírové mydlo sa môže používať aj na umývanie vlasov, najmä mastných vlasov a vlasov so sklonom k tvorbe lupín. Pomôže znížiť nadmernú tvorbu kožného mazu na pokožke hlavy, odstráni odumretú kožu z pokožky hlavy a bude mať priaznivý vplyv aj na stav vlasov. Nemala by sa však aplikovať častejšie ako dvakrát týždenne.

Sírové mydlo: účinky po použití

Pri pravidelnom používaní sírového mydla sa účinky prejavia už po niekoľkých týždňoch. Po použití sírového mydla bude pokožka dôkladne vyčistená, vzhľad pórov sa zníži. Produkcia mazu je regulovaná a pleť sa neleskne. Podráždenie a lézie akné sa zmiernia. Pleť bude viditeľne pripravená na ďalšie ošetrenia a vďaka hĺbkovému čisteniu bude oveľa lepšie absorbovať živiny z následných kozmetických prípravkov.

Sírové mydlo: názory

Oplatí sa siahnuť po sírovom mydle? Názory používateľov jednoznačne potvrdzujú jeho účinnosť. Účinok sírového mydla oceňujú najmä ľudia, ktorí bojujú s takými kožnými problémami, ako je akné alebo seborea. Vyzdvihujú zníženie mastnoty pleti, jej viditeľné čistenie a zníženie viditeľnosti pórov. Väčšina však oceňuje účinnosť sírového mydla pri upokojovaní podráždenia a redukcii lézií akné.

Sírové mydlo sa môže používať aj na umývanie vlasov, najmä mastných vlasov a vlasov so sklonom k tvorbe lupín.
Foto: shutterstock/New Africa

Sírové mydlo: vedľajšie účinky

Je sírové mydlo bezpečné? Nežiaduce účinky používania tohto kozmetického prípravku môžu vyplývať najmä z jeho nesprávneho používania. Vzhľadom na exfoliačné vlastnosti síry môže mať sírové mydlo v kombinácii s inými kozmetickými prípravkami alebo liekmi s podobnými účinkami (ktoré exfoliujú epidermis) nepriaznivé účinky na pokožku. Nežiaduce účinky sa môžu vyskytnúť aj v prípade precitlivenosti alebo alergie na síru. Rozhodne by nikto nemal používať sírové mydlo, ak po jeho použití pociťuje suchosť alebo podráždenie pokožky. Ľudia s veľmi suchou alebo citlivou pokožkou by mali byť pri používaní sírového mydla tiež opatrní. V tomto prípade môže byť vedľajším účinkom používania sírového mydla so sťahujúcim a exfoliačným účinkom podráždenie citlivej, suchej pokožky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Suvísiace články:

Nelíčte sa do lietadla. Vyhnete sa tak nepríjemným následkom. „Jedna z najhorších vecí“

Prirodzené a účinné. Domáci dezodorant si môžete vyrobiť z kokosového oleja

The post Úspech tohto mydla v boji proti akné je obrovský. Vymaže pupienky ako gumička appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie