Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Uteráky budú mäkké a nadýchané ako nikdy predtým. Stačí, ak použijete babský trik

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Po niekoľkých praniach môžu byť uteráky drsné a nepríjemné na dotyk. Kvôli tomu sa aj zle vstrebávajú. Preto sa oplatí uvedomiť si základné chyby pri praní a prať tak, aby boli uteráky mäkké a jemné. Vyskúšajte babský trik a vaše uteráky budú jemné a nadýchané ako obláčik. Ako […]
Menej ako 1 min. min.

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov).

Po niekoľkých praniach môžu byť uteráky drsné a nepríjemné na dotyk. Kvôli tomu sa aj zle vstrebávajú. Preto sa oplatí uvedomiť si základné chyby pri praní a prať tak, aby boli uteráky mäkké a jemné. Vyskúšajte babský trik a vaše uteráky budú jemné a nadýchané ako obláčik.

Ako prať, aby boli vaše uteráky mäkké a jemné?
Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Pri praní uterákov by ste mali venovať pozornosť materiálu, z ktorého sú vyrobené. Praním pri nesprávnej teplote alebo použitím určitého prostriedku sa môžu stať drsnými a nepríjemnými na dotyk. Čo by ste teda mali robiť, ak ste už spôsobili ich znehodnotenie? Jednoducho vyberte z kuchynskej skrinky lacné korenie.

Ako správne prať uteráky, aby si zachovali svoju mäkkosť?

Skôr ako vám odhalíme cestu k mäkkým a nadýchaným uterákom, stojí za to zistiť, ako ich správne prať. Musíte si tiež uvedomiť najčastejšie chyby.

Chybou pri praní uterákov je používanie aviváže. Vďaka nej síce krásne voňajú, ale žiaľ strácajú svoju mäkkosť a stávajú sa drsným kusom bavlny, nepríjemným pre pokožku.

Uteráky by sa mali prať minimálne pri 60 stupňoch. Pranie pri tejto teplote účinne vyplavuje baktérie. Keď pridáte správnu ingredienciu, získate peknú textúru.

Babičkin patent na mäkké a nadýchané uteráky

Prací prášok sa oplatí nahradiť lacným korením z kuchynskej skrinky, vďaka ktorému budú vaše uteráky mäkké a nadýchané. Môže sa používať aj spolu s pracím práškom. Je to účinnejšie ako známa jedlá sóda alebo ocot. Čo teda odporúčajú babičky na odstránenie drsnosti materiálu?

Materiál bude jemný a nadýchaný ako nikdy predtým, ak do bubna práčky nasypete jednu polievkovú lyžicu soli. Toto lacné korenie látku účinne zmäkčí. Okrem toho odstráni nepríjemný zápach, odstráni škvrny a osvieži farbu.

Uteráky budú snehobiele a mäkké, ak do bubna pridáte jednu polievkovú lyžicu lacného kuchynského korenia.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Soľ je užitočná najmä pri praní bielych uterákov, ktoré sú náročné na údržbu. Materiál bude teda snehovo biely a predovšetkým jemný, nadýchaný a príjemný na dotyk. Tento babský trik bude fungovať už po jednom praní. Oplatí sa však soľ používať pravidelne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako prať uteráky, aby boli stále mäkké a nadýchané? Namiesto pracieho prostriedku používam výrobky z kuchyne

Vždy to robím pred praním uterákov. Sú voňavé a nadýchané

The post Uteráky budú mäkké a nadýchané ako nikdy predtým. Stačí, ak použijete babský trik appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie