Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Uteráky budú mäkké a nadýchané, dokonca ani v kúpeľoch také nie sú. Namiesto prášku používam niečo lepšie

Aj tie najlepšie ženy v domácnosti s tým majú problémy. Pranie uterákov je skutočne náročná úloha, ktorá sa stáva domácim umením. Prečo je to také ťažké? V mnohých domácnostiach sa stretávame s uterákmi, ktoré sú tuhé a drsné na dotyk. Často je to spôsobené nedostatočnou starostlivosťou o materiál, ale aj nedostatočnými znalosťami o tom, ako […]
Menej ako 1 min. min.

Aj tie najlepšie ženy v domácnosti s tým majú problémy. Pranie uterákov je skutočne náročná úloha, ktorá sa stáva domácim umením. Prečo je to také ťažké?

V mnohých domácnostiach sa stretávame s uterákmi, ktoré sú tuhé a drsné na dotyk. Často je to spôsobené nedostatočnou starostlivosťou o materiál, ale aj nedostatočnými znalosťami o tom, ako uteráky prať.

Prečo sú uteráky tuhé a drsné?

Uteráky sú denne vystavené naozaj náročným činnostiam. Veď sa nimi utierame po sprchovaní, ale mnohé z nich používame aj na utieranie pracovnej dosky alebo na utieranie rúk po umývaní.

Uteráky sú teda vystavené nielen treniu, ale aj materiál, z ktorého sú vyrobené, musí vydržať časté namáčanie a sušenie. Toto prostredie tiež vytvára ideálne podmienky na rast plesní a parazitov.

Keďže to asi každý vie, uteráky podrobujeme pravidelnému praniu pri vysokých teplotách. Čo myslíte, ako by to vydržalo vaše oblečenie? Z nejakého dôvodu to však od našich uterákov vyžadujeme. Pozrite sa, ako prať uteráky a zabudnúť na ich nepríjemnú štruktúru.

Ako prať uteráky doma?

Kľúčom k dokonale mäkkým a na dotyk príjemným uterákom, je použitie správnej teploty prania. Odporúča sa, aby sa prali v rozmedzí 40 až 60 stupňov Celzia.

Okrem toho tu bude dôležité používať domáce chemikálie namiesto špecializovaných prípravkov. Prečo? Napríklad nahradením zmäkčovača tkanín 250 ml octu si zaručíme mäkké uteráky ako nikdy predtým za zlomok ceny.

Domáce patenty na hladké uteráky

Teraz, keď už viete, ako prať uteráky doma, poďme ešte o krok ďalej. Namiesto pracieho prášku pridajte 50 g jedlej sódy. Tento výrobok odstráni všetky mastné škvrny a nepríjemný zápach, pričom je hypoalergénny.

Nezabudnite uteráky nesušiť v bubnovej sušičke. Namiesto toho ich nechajte schnúť na slnku alebo v domácej sušičke. Tým sa zabezpečí, že sa z nich vlhkosť pomaly odparí a že nebudú drsné a škrabľavé na dotyk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie