Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Útočia na vašu záhradu slimáky a vošky? Tento jednoduchý trik ich odstráni raz a navždy

7.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/marcelkessler). Jarné práce v záhradke môžu byť sťažené prítomnosťou nezvaných hostí, ako sú slimáky a vošky. Môžete sa ich zbaviť bez toho, aby ste museli kupovať chemické prípravky? Ako sa ukazuje, je to možné. Všetko, čo potrebujete, je spoľahlivý prípravok. Útočia na vašu záhradu slimáky a vošky?Foto: pixabay/marcelkessler Keď […]
Menej ako 1 min. min.

7.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/marcelkessler).

Jarné práce v záhradke môžu byť sťažené prítomnosťou nezvaných hostí, ako sú slimáky a vošky. Môžete sa ich zbaviť bez toho, aby ste museli kupovať chemické prípravky? Ako sa ukazuje, je to možné. Všetko, čo potrebujete, je spoľahlivý prípravok.

Útočia na vašu záhradu slimáky a vošky?
Foto: pixabay/marcelkessler

Keď rastliny na jar ožijú, regály supermarketov sú preplnené najrôznejšími prípravkami, postrekmi a tekutinami, ktoré tvrdia, že pomáhajú zbaviť záhradu škodcov. Nemusíte však používať všetky tieto prípravky, aby ste udržali svoju záhradku zdravú a krásnu. Niekedy stačia staré dobré domáce triky.

Patent na vošky a slimáky. Rozšírte tento prípravok vo svojej záhrade a nebudete ľutovať

Diatomická zemina je skutočný zabijak škodcov. Účinne vyháňa slimáky aj vošky, ktoré napádajú vašu zeleninu a kvety. Táto zemina, známa aj ako diatomit, „kyprí“ pôdu a navyše v nej zadržiava vodu. To je obzvlášť užitočné v čase sucha. Jej použitie proti vytrvalému hmyzu a mäkkýšom zabezpečí, že vaše rastliny budú prosperovať bez obáv z nákazy.

Diatomická zemina je skutočný zabijak škodcov. Účinne vyháňa slimáky aj vošky.
Foto: shutterstock/FotoHelin

Použitie diatomitickej zeminy by nemalo predstavovať žiadny problém. Stačí ju totiž len rozotrieť na pôdu. Je možné ju aj postriekať. Je to prírodný a bezpečný produkt pre rastliny. Zaujímavé je, že sa niekedy používa aj mimo záhradníctva, napr. ako doplnok stravy na zlepšenie metabolizmu a očistu organizmu od toxínov.

Domáce spôsoby, ako sa zbaviť škodcov v záhonoch. Sú jednoduché a účinné

Zbaviť sa vošiek nie je vždy jednoduché. Ak náhodou nemáte po ruke diatomit, oplatí sa použiť domáci postrek z vody a octu (v pomere 1:10) alebo vody s rozpusteným sivým mydlom, prípadne aj vody a mlieka (v pomere 1:1). Medzi dobré nápady patrí vysadenie silne zapáchajúce druhy v blízkosti rastlín. Levanduľa, mäta, cesnak, majoránka, palina, tymián, aksamietnica a kapucínka výborne odpudzujú vošky.

Levanduľa patrí medzi prirodzených nepriateľov slimákov a vošiek.
Foto: shutterstock/M9K

Na potlačenie nenásytných slimákov odporúčame rozsypať v blízkosti záhonov drevný popol, piesok alebo rozdrvené vaječné škrupiny. Slimáky a ulitníky, podobne ako aj vošky, nemajú radi niektoré rastliny. Medzi prirodzených „nepriateľov“ slimákov a slizniakov patrí levanduľa, rozmarín a palina.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rozsypte v záhrade a relaxujte. Slimáky dajú vašim rastlinám pokoj po celý rok

Ulitníky a slimáky sa zdráhajú nazrieť do záhrady

The post Útočia na vašu záhradu slimáky a vošky? Tento jednoduchý trik ich odstráni raz a navždy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie