Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Útok na dánsku premiérku zrejme nebol politický motivovaný, tvrdí polícia

Piatkový útok na dánsku premiérku Mette Frederiksenovú pravdepodobne nebol politický motivovaný, vyhlásila v sobotu tamojšia polícia. Útočník ostane vo väzbe do 20. júna, informujeme o tom na základe informácií agentúry AFP. “V súčasnosti nie je našou hlavnou hypotézou, že incident bol politicky motivovaný,” oznámila polícia. Počas sobotňajšieho pojednávania prokuratúra predložila vyhlásenie lekára, ktorý obžalovaného označil […]
Menej ako 1 min. min.

Piatkový útok na dánsku premiérku Mette Frederiksenovú pravdepodobne nebol politický motivovaný, vyhlásila v sobotu tamojšia polícia. Útočník ostane vo väzbe do 20. júna, informujeme o tom na základe informácií agentúry AFP.

“V súčasnosti nie je našou hlavnou hypotézou, že incident bol politicky motivovaný,” oznámila polícia. Počas sobotňajšieho pojednávania prokuratúra predložila vyhlásenie lekára, ktorý obžalovaného označil za duševne nevyrovnaného, tvrdia dánske médiá. Vysielacia stanica DR tiež dodala, že muž bol počas zadržania pravdepodobne pod vplyvom omamných látok a alkoholu.

Muž, ktorý napadol dva dni pred eurovoľbami dánsku premiérku, sa dnes dostaví na predbežný výsluch

Na dánsku premiérku Mette Frederiksenovú zaútočil v piatok muž v centre hlavného mesta Kodaň a udrel ju. Dánska premiérka bola po incidente otrasená a pre menšie poranenie v oblasti šije zrušila svoj sobotný program.

Útočníka, ktorý údajne konal sám, zadržala polícia bezprostredne po incidente, uviedla agentúra Ritzau. Útok odsúdili viacerí poprední lídri krajín a Európskej únie.

Frederiksenová je dánska politička, ktorá vo funkcii predsedníčky vlády úraduje od júna 2019. Od júna 2015 je líderkou tamojších sociálnych demokratov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie