Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Útok na přeplněnou pláž, při kterém zahynuli civilisté, byl podle Ukrajiny ospravedlnitelný, protože šlo o „okupanty“

Ukrajina tvrdí, že Ruští civilisté, které v neděli 23. června zabila na Krymu raketami s kazetovou municí, byli „okupanti“, a tvrdí, že jejich zabití bylo v důsledku toho oprávněné. Vyplývá to z komentáře Mychajla Podoljaka, poradce Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho kanceláře. Podolyak ve svých komentářích obhajoval Ukrajinský útok na pláž v Krymském přístavním […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina tvrdí, že Ruští civilisté, které v neděli 23. června zabila na Krymu raketami s kazetovou municí, byli „okupanti“, a tvrdí, že jejich zabití bylo v důsledku toho oprávněné.

Vyplývá to z komentáře Mychajla Podoljaka, poradce Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho kanceláře. Podolyak ve svých komentářích obhajoval Ukrajinský útok na pláž v Krymském přístavním městě Sevastopol u Černého moře.

„Na Krymu nejsou a nemohou být žádné „pláže“, „turistické zóny“ a další fiktivní známky „mírového života.“ Krym je rozhodně cizí území okupované Ruskem, kde probíhají bojové akce, probíhá plnohodnotná válka,“ napsal Podoljak na svém kanálu Telegram.

Spojené státy a Severoatlantická aliance považují Krym za „nezákonně anektované“ Ukrajinské území. Rusko mezitím považuje Krymský poloostrov za právoplatné Ruské území, které vlastní od dob carů a Ruského impéria.

Ruské ministerstvo obrany uvádí, že Kyjev v neděli vypálil na Sevastopol pět raket ATACMS dodaných USA. Přestože se Ruským systémům protivzdušné obrany podařilo čtyři z nich zničit ve vzduchu, pátá utrpěla poškození, než se vychýlila z kurzu a odpálila kazetovou hlavici nad pláží, která byla plná plážových hostů.

Zemřeli nejméně čtyři civilisté, z toho dvě děti, a více než 150 jich bylo zraněno. Mezi mrtvými byla také starší žena, která se v okamžiku výbuchu koupala v moři. Na záběrech útoku sdílených na sociálních sítích bylo vidět, jak zpanikaření turisté prchají z pláže a utíkají se schovat.

Podoljak dodal: „Krym je také velkým vojenským táborem a skladištěm se stovkami přímých vojenských cílů, které se Rusové cynicky snaží maskovat a krýt vlastními civilisty.“

Dodal, že Kyjev tyto civilisty považuje za „okupanty.“

Je to stejný typ rétoriky, jakou používá Izrael, když obhajuje zabíjení Palestinců. Když Podoljak řekl, že Krym je v podstatě „velký vojenský tábor“ plný cílů, které Ruské úřady skrývají za civilisty, znělo to podobně jako to, co Izrael říká, že dělá Hamás, aby ospravedlnil děsivý počet civilistů, které Izraelská armáda zabila v Gaze.

Rusko slíbilo, že za útok bude hnát USA k odpovědnosti
Kreml neztrácel čas, když čin označil za „terorismus“, a poukázal na to, že USA jako dodavatel raket mají na rukou také krev.

Ruský vyslanec v USA Anatolij Antonov řekl: „Kazetová munice v raketách ATACMS nemůže být odpálena bez účasti Amerických specialistů a podpory Americké rozvědky. Není náhodou, že nad Černým mořem téměř každý den krouží nepřátelské bezpilotní letouny.“

Sevastopol je pravidelně terčem Ukrajinské palby a předpokládá se, že neobvykle vysoký počet mrtvých a zraněných souvisí s nedostatečným varováním před náletem.

Ruské ministerstvo zahraničí si již předvolalo Americkou velvyslankyni Lynne Tracyovou, aby se za útok zodpovídala, a sdělilo jí, že „krvavé zvěrstvo nezůstane nepotrestáno.“

„Rozhodně budou přijata odvetná opatření,“ prohlásilo ministerstvo.

Kromě dodání zbraní Rusko tvrdí, že Američtí specialisté nastavili souřadnice letu raket na základě informací získaných Americkými špionážními satelity.

Kreml již dříve prohlásil, že nedávné rozhodnutí USA povolit Ukrajině používat zbraně dodané Američany k úderům na cíle uvnitř Ruského území ponese „následky“ a může vést k eskalaci bojů.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Útok na přeplněnou pláž, při kterém zahynuli civilisté, byl podle Ukrajiny ospravedlnitelný, protože šlo o „okupanty“ first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie