Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Útok spáchali radikálni islamisti, vyhlásil Putin. Dôkazy o prepojení na Kyjev neposkytol

Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok vyhlásil, že za minulotýždňovým útokom na koncertnú halu pri Moskve sú “radikálni islamisti”. TASR sa odvoláva na agentúru AFP. “Vieme, že zločin bol spáchaný rukami radikálnych islamistov, proti ktorých ideológii bojuje samotný islamský svet už stáročia,” povedal Putin v televíznom vysielaní. Zároveň však opäť zopakoval, že páchatelia sa pokúsili […]
Menej ako 1 min. min.

Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok vyhlásil, že za minulotýždňovým útokom na koncertnú halu pri Moskve sú “radikálni islamisti”. TASR sa odvoláva na agentúru AFP.

“Vieme, že zločin bol spáchaný rukami radikálnych islamistov, proti ktorých ideológii bojuje samotný islamský svet už stáročia,” povedal Putin v televíznom vysielaní.

Zároveň však opäť zopakoval, že páchatelia sa pokúsili utiecť na Ukrajinu. “Samozrejme, je potrebné odpovedať na otázku, prečo sa teroristi po spáchaní zločinu pokúsili odísť na Ukrajinu? Kto tam na nich čakal?” dodal.

Islamský štát je už v Rusku dlho. Tadžikov nemusia radikalizovať, terorizmus berú ako prácu, vysvetľuje expert

Vladimir Putin od začiatku naznačuje prepojenie útočníkov na Ukrajinu, nijaké dôkazy však doteraz neposkytol. Kyjev akúkoľvek prepojenie s útokom dôrazne odmietol.

Útok v Crocus City Hall neďaleko Moskvy sa odohral v piatok 22. marca krátko pred koncertom ruskej rockovej skupiny Piknik. Do komplexu vtrhli neznámi muži v maskovacích odevoch a spustili paľbu na návštevníkov a personál. V budove okrem streľby vypukol aj požiar. Podľa najnovších údajov zahynulo najmenej 137 ľudí a ďalších vyše 180 bolo zranených.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie