Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Útok v Mannheimu: Těžce zraněný policista byl uveden do umělého kómatu, Michael Stürzenberger se ozval z nemocnice (video)

Po pátečním útoku v německém Mannheimu, který měl nakonec na kontě celkem 6 zraněných (včetně útočníka), dopadl asi nejhůř policista, který byl bodnut do krku a zad v momentě, kdy strhl k zemi a zadržel jednoho z členů Stürzenbergerova týmu. Po něm dopadl nejhůř samotný Michael Stürzenberger, který se však již včera ozval z nemocnice, […]
Menej ako 1 min. min.

Po pátečním útoku v německém Mannheimu, který měl nakonec na kontě celkem 6 zraněných (včetně útočníka), dopadl asi nejhůř policista, který byl bodnut do krku a zad v momentě, kdy strhl k zemi a zadržel jednoho z členů Stürzenbergerova týmu.

Po něm dopadl nejhůř samotný Michael Stürzenberger, který se však již včera ozval z nemocnice, takže rozhodně není v ohrožení života. Jeho zranění jsou spíše záležitost pro plastického chirurga.

„Mimo afghánského útočníka bylo zraněno pět mužů ve věku 25, 36, 42, 54 a 59 let. Mezi zraněnými je německo-kazašský a irácký občan, zbývající tři lidé mají německé občanství,“ oznámil Státní kriminální úřad.

Pětadvacetiletému muži se mezitím podařilo nemocnici opustit, ostatní oběti jsou stále v ústavní léčbě. Čtyřiapadesátiletý muž byl při útoku těžce zraněn, ale nyní je mimo nebezpečí. Devětapadesátiletý muž je známý kritik islámu Michael Stürzenberger, který byl pravděpodobně hlavním terčem útoku.

K případu se objevilo několik novinek. Mimo podrobností o pachateli, který byl v zemi již 10 let, tedy přišel ještě za vlády Merkelové, kdy tvrdil, že je mu 15 let (je tedy otázkou, zda mu je skutečně 25 let jak uvádí), máme také další informace o obou těžce zraněných.

Policista, který byl zraněn při útoku nožem v Mannheimu, je v umělém kómatu. Mluvčí Státního úřadu kriminální policie uvedl, že je stále v ohrožení života.

Při útoku afghánského pachatele si zraněný policista nejprve spletl jiného muže ze Stürzenbergerova týmu s pachatelem a klekl si na něj. Pachatel se k němu mezitím stačil přiblížit a zezadu ho několikrát bodl.

Utrpěl zranění v oblasti krku a hlavy a ztratil mnoho krve. Včera podstoupil urgentní operaci. Jeho zdravotní stav je považován za velmi vážný.

Jak potvrdil Úřad státní kriminální policie, útočníkem byl Sulaiman A., Afghánec z Herátu, který žije v jižním Hesensku a do Německa přišel v roce 2014. Vyšetřovatelům není znám jako extremista, úřady ale podle prvotních zjištění předpokládají islamistický motiv činu.

Podle informací také občas při útoku vykřikl „Allahu akbar!“

Nyní tedy ke stavu 59letého odpůrce islamizace Michaela Stürzenbergera.

Již v sobotu zveřejnil na svém Telegramu obrázek z nemocnice, který můžete vidět v titulku.

„Včera to bylo opravdu blízko,“ řekl Stürzenberger k pátečnímu útoku.

„Bodnutí do boku hrudníku, které mířilo do plic, mohlo být život ohrožující,“ řekl Stürzenberger.

„Bodnutí do stehna zasáhlo žíly a způsobilo značnou ztrátu krve. Došlo k druhému bodnutí do nohy nad kolenem, naštěstí bez poranění šlachy. Ale bodnutí do obličeje je jiné. Mám rovnátka na straně čelisti. Horní ret byl sešitý, měl jsem zející otevřenou ránu až po zuby,“ stálo na Telegramu.

Jeho velké poděkování patří všem lékařům a obličejovým chirurgům, kteří přišli především ze speciální kliniky. Zpráva končí slovy: „Co dokáže jediný afghánský „uprchlík“ s nožem.

Včera letitý odpůrce islámu natočil také rozhovor, ve kterém hovoří nejen o útoku samotném, ale také o svém stavu nebo komentuje konání policisty, který nyní leží v kómatu.

Stürzenberger výslovně odmítá kritiku, která se šíří na sociálních sítích, že policisté reagovali nesprávně.

Policista, který byl později bodnut do krku, chtěl údajně odtrhnout někoho z bezpečnostního týmu, který v hektickém tempu situace skutečně udeřil kolemjdoucího, kterého si spletl s útočníkem. Ukazuje to i video z jiné perspektivy.

Umíte-li německy, můžete si poslechnout celý rozhovor níže:

Lze očekávat, že útok bude mít velký vliv na nadcházející volby. Tento útok, kterého je nyní plné Německo, naráz zvedne preference AfD, která je v Německu jedinou parlamentní stranou vymezující se proti islámu.

Mimo jiné mají i praktické úspěchy. Například minulý týden se politikům z drážďanské AfD podařilo zarazit plánovanou výstavbu obří mešity, která by městu výrazně dominovala.

Navíc v EU se často hlasuje k dávkám pro islámské spolky a různé odnože Muslimského bratrstva. Proti tomu hlasují výhradně ve skupině ID  a několik jedinců v ECR. Ostatní skupiny islamizace nijak nezajímá, případně ji otevřeně podporují.

Útok probudí přinejmenším v islamizovaných zemích další lidi, což může příští týden přinést ve volbách zajímavé překvapení.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie