Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Útoky s Islamským odporom proti Izraelu sa zintenzívnia, vyhlásil vodca jemenských povstalcov

Útoky jemenských húsíjov a irackej skupiny Islamský odpor proti Izraelu sa zintenzívnia, vyhlásil vo štvrtok vodca jemenských povstalcov Abdul Malik Badruldín al-Húsí. Správa pochádza z agentúry Reuters.   Hovorca húsíov Jahjá Sarí predtým oznámil, že hnutie začalo dve spoločné vojenské operácie s Islamským odporom proti lodiam v izraelskom prístave Haifa. Operácie potvrdila aj iracká skupina. Izraelská […]
Menej ako 1 min. min.

Útoky jemenských húsíjov a irackej skupiny Islamský odpor proti Izraelu sa zintenzívnia, vyhlásil vo štvrtok vodca jemenských povstalcov Abdul Malik Badruldín al-Húsí. Správa pochádza z agentúry Reuters.  

Hovorca húsíov Jahjá Sarí predtým oznámil, že hnutie začalo dve spoločné vojenské operácie s Islamským odporom proti lodiam v izraelskom prístave Haifa. Operácie potvrdila aj iracká skupina. Izraelská armáda túto správu poprela.

Húsíovia, ktorí kontrolujú hlavné mesto a najľudnatejšie oblasti Jemenu, od novembra útočia na medzinárodnú lodnú dopravu v Červenom mori. Odvolávajú sa na solidaritu s Palestínčanmi vo vojne medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas v Pásme Gazy. To vyvoláva od februára odvetné útoky USA a Veľkej Británie.

Hnutie Islamský odpor v Iraku zastrešuje miestne proiránske milície. Pod týmto spoločným názvom operujú od teroristického útoku palestínskeho hnutia Hamas na juh Izraela zo 7. októbra.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie