Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Úvodný prejav Sergeja Šojgu na zasadnutí Kolégia ruského ministerstva obrany 23. apríla 2024

O priebehu špeciálnej vojenskej operácie. Zoskupenia našich jednotiek majú iniciatívu pozdĺž celej línie bojového kontaktu a naďalej vytláčajú nepriateľa z jeho obsadených línií. V dôsledku aktívnych bojov ruskí vojaci oslobodili obce Pervomajskoe, Bogdanovka a Novomichajlovka v Doneckej ľudovej republike. Kontrolné pásmo sa rozširuje v obciach Berdyči a Georgievka. Náš vysoký bojový potenciál nám umožňuje neustále viesť paľbu […]
Menej ako 1 min. min.

O priebehu špeciálnej vojenskej operácie.

Zoskupenia našich jednotiek majú iniciatívu pozdĺž celej línie bojového kontaktu a naďalej vytláčajú nepriateľa z jeho obsadených línií.

V dôsledku aktívnych bojov ruskí vojaci oslobodili obce Pervomajskoe, Bogdanovka a Novomichajlovka v Doneckej ľudovej republike. Kontrolné pásmo sa rozširuje v obciach Berdyči a Georgievka.

Náš vysoký bojový potenciál nám umožňuje neustále viesť paľbu na nepriateľa a brániť mu držať líniu obrany.

Washington má v úmysle prideliť takmer 61 miliárd dolárov kyjevskému režimu, aby zabránil kolapsu ukrajinských ozbrojených síl. Väčšina alokácií pôjde na financovanie vojensko-priemyselného komplexu Spojených štátov.

Americkí predstavitelia cynicky vyhlasujú, že Ukrajinci budú zomierať za svoje záujmy v boji proti Rusku.

Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie straty ukrajinských ozbrojených síl dosiahli takmer pol milióna vojakov.

Kyjevský režim nedokázal dosiahnuť svoje ciele v protiofenzíve, ktorú pripravili inštruktori NATO. Náš vojenský personál rozptýlil mýtus o prevahe západných zbraní.

Podniky ruského vojensko-priemyselného komplexu výrazne zvýšili svoju kapacitu. Výrazne sme zvýšili bojové schopnosti našich ozbrojených síl. Svedčí o tom situácia v zóne špeciálnej vojenskej operácie.

Úmerne k hrozbám, ktoré predstavujú Spojené štáty americké a ich spojenci, budeme pokračovať v zlepšovaní zloženia a štruktúry ozbrojených síl a vo zvyšovaní výroby najpotrebnejších zbraní a vojenskej techniky.

Zvýšime intenzitu útokov na logistické centrá a sklady západných zbraní.

Ruské ozbrojené sily budú pokračovať v riešení zadaných úloh až do úplného dosiahnutia cieľov špeciálnej vojenskej operácie.

Úvodný prejav Sergeja Šojgu na zasadnutí Kolégia ruského ministerstva obrany 23. apríla 2024

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie