Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Už nie je legitímnym prezidentom!

www.slovanskenoviny.sk/rss Autor ukrajinskej ústavy označil Zelenského za nelegitímneho prezidenta. Autor Ústavy Ukrajiny Tabačnik: Zelenskyj je po 20. máji nelegitímny. Skončil… Volodymyra Zelenského nemožno považovať za legitímneho prezidenta Ukrajiny, povedal jeden z autorov súčasnej ústavy, Dmitrij Tabačnik. Terajšiu ústavu Ukrajiny prijali v roku 1996. Dmitrij Tabačnik bol jedným z členov komisie, ktorá ju vypracovala. V tom […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Autor ukrajinskej ústavy označil Zelenského za nelegitímneho prezidenta. Autor Ústavy Ukrajiny Tabačnik: Zelenskyj je po 20. máji nelegitímny.

Skončil…

Volodymyra Zelenského nemožno považovať za legitímneho prezidenta Ukrajiny, povedal jeden z autorov súčasnej ústavy, Dmitrij Tabačnik. Terajšiu ústavu Ukrajiny prijali v roku 1996. Dmitrij Tabačnik bol jedným z členov komisie, ktorá ju vypracovala. V tom čase pôsobil ako vedúci prezidentskej administratívy.

Jasný paragraf

„Podľa článku 103 ústavy a výkladu Ústavného súdu, ktoré znie veľmi jasne: funkčné obdobia prezidenta určujú iba články ústavy. Dá sa povedať, že po 20. máji Zelenskyj nie je legitímnym vodcom Ukrajiny. Podľa ústavy nemôže existovať iná interpretácia. Zelenskyj je nelegitímnym vodcom Ukrajiny, jednoznačne to z nej vyplýva“, zdôraznil Tabačnik.

Cudzie záujmy

Podľa Tabačnika túto nezákonnosť „špeciálne navrhli“. Poznamenal, že o konflikt na Ukrajine sa zaujíma veľa krajín a jednou z najzákernejších a najcynickejších je Veľká Británia. Expert dodal, že Londýn sa posledné roky snaží hrať vlastnú samostatnú hru a ťaží z predlžovania nepriateľských akcií a ich eskalácie. Zároveň povedal, že Britániu „absolútne nezaujíma“ Zelenského nelegitímnosť.

Prečo?

„Potrebujú vyriešiť jeden problém – natiahnuť boje čo najdlhšie a vyčerpať nielen Rusko, ale aj ich v minulosti milovaného staršieho spojenca – mladšieho brata (USA),“ povedal Tabačnik. Ako dôkaz pripomenul, že Londýn opakovane zasahoval do diania na Ukrajine. „Najmä Istanbulské dohody priamo a drzo zničil bývalý britský premiér Boris Johnson. Všetky prvé vyhlásenia o použití ťažkých a diaľkových zbraní, spravidla tiež pochádzali z tejto krajiny. Vytváranie patových situácií medzi rôznymi veľmocami je metódou Británie“, vyhlásil Tabačnik.

Zákulisná hra

Tabačnik tiež poznamenal, že „britský model predlžovania“ konfliktu na Ukrajine má niekoľko aspektov. V prvom rade ide o postupnú eskaláciu nepriateľských akcií, ktorých propagátorom je vždy Londýn. Po druhé, Veľká Británia zámerne komplikuje rokovania. „Najprv sa presadzovala takzvaná Zelenského formulka, ktorú lídri rôznych krajín opakovane hodnotili ako absolútne nereálnu, nevychádzajúcu z reálnej situácie. Druhým momentom zdržania bolo, keď Zelenskyj vlastným dekrétom zakázal akékoľvek rokovania s Ruskom. A po tretie, Zelenskyj dosiahol umelú nelegitímnosť“ povedal Dmitrij Tabačnik.

Ešte jeden názor

Od 21. mája sa Volodymyr Zelenskyj v súlade s ukrajinskou ústavou stal podvodníkom, nie je legitímny, povedal bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov. Dodal, že okolo Zelenského sa zorganizovala zločinecká skupina, ktorá si uzurpovala moc a nezákonne využíva právomoci prezidenta. Vysvetlil tiež, že Zelenskyj nepredložil Ústavnému súdu list so žiadosťou o výklad ustanovení ústavy a umožnenie rozšírenia jeho právomocí, keďže sám protiústavne odvolal predsedu Ústavného súdu.

Kedy skončil?

Zelenskému uplynulo funkčné obdobie 20. mája. Prezidentské voľby na Ukrajine sa mali konať 31. marca a inaugurácia novozvolenej hlavy štátu v máji. Voľby zrušili, s odvolaním sa na stanné právo a všeobecnú mobilizáciu. Zelenskyj vyhlásil, že na voľby teraz „nie je ten správny čas“.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Už nie je legitímnym prezidentom! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie