Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Už o pár dní môžete požiadať o dotáciu na zateplenie domu či výmenu okien. Kto a na akú sumu má nárok?

Projekt vyhlasuje Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP). Cieľom je finančne podporiť nízkopríjmové domácnosti žijúce v rodinných domoch, nie v bytoch, ktoré ohrozuje energetická chudoba. Ako však upozornila pracovníčka agentúry, domácnosti by sa mali najskôr dobre oboznámiť s požiadavkami, aby zhodnotili, či sú tou správnou cieľovou skupinou. Obnov dom mini má totiž svoje špecifické požiadavky. Čo […]
Menej ako 1 min. min.

Projekt vyhlasuje Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP). Cieľom je finančne podporiť nízkopríjmové domácnosti žijúce v rodinných domoch, nie v bytoch, ktoré ohrozuje energetická chudoba.

Ako však upozornila pracovníčka agentúry, domácnosti by sa mali najskôr dobre oboznámiť s požiadavkami, aby zhodnotili, či sú tou správnou cieľovou skupinou. Obnov dom mini má totiž svoje špecifické požiadavky.

Čo treba splniť

Prerábky sa môžu uskutočňovať len na domoch postavených do roku 2013. V rámci rekonštrukcie sa môže urobiť napríklad zateplenie obvodového plášťa s minimálnou hrúbkou 10 centimetrov, výmena okien a dverí alebo inštalácia tepelného čerpadla. Všetky realizovateľné opatrenia si môžete všimnúť na priloženej ilustrácii.

FOTO: Obnovdom.sk

Takisto platí, že výzva sa týka len Banskobystrického a Košického kraja. „Máme zoznam presne vybraných obcí. Sú tu lokality, v ktorých bolo Európskou úniou zaznamenané najväčšie znečistenie ovzdušia v dôsledku nevhodného spôsobu vykurovania,“ odpovedala na otázky HN pracovníčka Slovenskej agentúry životného prostredia.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 75% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie