Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Už sa nemusím obávať plesní v kúpeľni. Jediné, čo som musela urobiť, bolo umiestniť tieto kvety

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kattecat). Rastliny v kvetináčoch sú vynikajúcim dekoratívnym prvkom vo všetkých domácnostiach. Nielenže zlepšujú našu pohodu, ale tiež čistia vzduch od toxínov. Niektoré z nich majú vysokú schopnosť absorbovať vlhkosť, takže sa môžu stať prirodzeným nepriateľom plesní. Aké kvety sú radi v kúpeľni? Aké kvety sú radi v kúpeľni?Foto: shutterstock/Kattecat […]
Menej ako 1 min. min.

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kattecat).

Rastliny v kvetináčoch sú vynikajúcim dekoratívnym prvkom vo všetkých domácnostiach. Nielenže zlepšujú našu pohodu, ale tiež čistia vzduch od toxínov. Niektoré z nich majú vysokú schopnosť absorbovať vlhkosť, takže sa môžu stať prirodzeným nepriateľom plesní. Aké kvety sú radi v kúpeľni?

Aké kvety sú radi v kúpeľni?
Foto: shutterstock/Kattecat

Teplo a vlhkosť v kúpeľni vytvárajú ideálne podmienky pre vznik plesní. Má negatívny vplyv na zdravie, napríklad spôsobuje vznik alergií alebo zníženie imunity. Ukazuje sa však, že vzniku plesní môžete prirodzene čeliť. Kvetináče s niektorými rastlinami tento problém vyriešia raz a navždy. Pozrite sa, na čo si dať pri ich pestovaní pozor.

Aké kvety sú radi v kúpeľni? Trio rastlín na boj proti plesniam

Keď chcete do kúpeľne umiestniť kvety v kvetináčoch, musíte zohľadniť ich preferencie. Niektoré z nich sa vo vlhkom vzduchu cítia výborne, iné nie. Možno sa stretnete s názorom, že kaktusy sú dobrou voľbou do kúpeľne. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Sukulenty potrebujú k životu úplne opačné podmienky, ako je dostatok slnečného svetla a suchý vzduch. Ktoré rastliny by ste si teda mali vybrať?

Papraď. Jej drobné listy účinne absorbujú všetky toxíny vrátane plesní. Výborne sa cíti v tieni, takže bude ideálna do miestností, kde nie je okno.

Brečtan. Keďže ide o výkonnú čističku vzduchu, dokáže zachytiť až 80 % plesní vo vzduchu. Ak máte v kúpeľni okno, umiestnite ho na parapet, pretože sa cíti dobre, keď má prístup k svetlu.

Lopatkovec. Nielenže si dobre poradí s plesňami vo vzduchu, ale eliminuje aj nepríjemné pachy. Nevyžaduje časté zalievanie ani veľa slnečného svetla.

Papraď má schopnosť absorbovať všetky toxíny vrátane plesní.
Foto: pexels/Alpz

Ako sa staráte o rastliny v kúpeľni? Vyberte si tie, ktoré sa v nej cítia dobre

Rastliny pestované v kúpeľni musia mať vhodné podmienky na rast. Nezabudnite umiestniť kvetináče mimo dosahu všetkých čistiacich prostriedkov. Mnohé z nich im môžu uškodiť a v konečnom dôsledku môžu rastlinu zničiť. Aj keď je v miestnosti vysoká vlhkosť, nesmiete zabúdať na pravidelné zalievanie kvetov. Listy nie je potrebné kropiť, pretože voda na ne dopadne, keď sa budete sprchovať alebo kúpať.

VAROVANIE! Ak sa v kúpeľni začne tvoriť pleseň, nestačí len umiestniť kvety. Je potrebné okamžite konať. Ak si domáce prostriedky nedokážu poradiť s plesňou, odporúčame obrátiť sa na spoločnosť, ktorá sa špecializuje na takéto problémy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môj lopatkovec konečne kvitne. Všetko, čo potreboval, bol kondicionér z obľúbeného odpadu

„Energetický nápoj“ pre papradie sa pripraví v okamihu. Z kvetináča sa vysypú svieže zelené listy

The post Už sa nemusím obávať plesní v kúpeľni. Jediné, čo som musela urobiť, bolo umiestniť tieto kvety appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie