Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Už žiadne diery v blúzkach. Nastriekajte a vložte do svojho šatníka. Zbavte sa odevných molí nadobro

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/New Africa). Váš šatník obsadili malé mole a ničia vám ho? Sú to mole odevné. Ako sa zbaviť tohto nepríjemného hmyzu bez toho, aby ste minuli majetok? Pomôžu vám osvedčené domáce prostriedky. Váš šatník obsadili malé mole a ničia vám ho? Sú to mole odevné. Ako sa zbaviť tohto […]
Menej ako 1 min. min.

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/New Africa).

Váš šatník obsadili malé mole a ničia vám ho? Sú to mole odevné. Ako sa zbaviť tohto nepríjemného hmyzu bez toho, aby ste minuli majetok? Pomôžu vám osvedčené domáce prostriedky.

Váš šatník obsadili malé mole a ničia vám ho? Sú to mole odevné. Ako sa zbaviť tohto nepríjemného hmyzu bez toho, aby ste minuli majetok?
Foto: shutterstock.com/New Africa

Hoci sú mole na odevoch malé, môžu byť v každej domácnosti naozaj nepríjemné. Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, sa neobjavujú len v špinavých alebo znečistených priestoroch a do domu sa najčastejšie dostávajú cez okno. Kým si všimnete, že sa živia vo vašom šatníku, už stihli zničiť vaše obľúbené svetre, kabáty alebo iné kusy oblečenia. Ako ich raz a navždy vyhnať?

Ako viete, že sú tu mole na odevy? Prejdite si oblečenie

Šatové mole sú malé, štíhle motýle, zvyčajne tmavej farby a so vzorovanými krídlami, hoci sa to môže líšiť v závislosti od druhu. Zaujímavé je, že neprijímajú potravu, pretože nemajú vyvinuté ústne ústrojenstvo. Žijú približne dva týždne a počas tohto obdobia môže samička naklásť až 400 vajíčok. Larvy dosahujú dĺžku až 1 cm a spočiatku sú svetlé, ale časom stmavnú. Práve ony sú zodpovedné za diery v oblečení a okrem toho znečisťujú priestor svojimi výkalmi. Sú to tie, ktoré spoznáte, keď máte do činenia s nezvanými hosťami.

Pretrvávajúci problém: odevné mole. Ako sa zbaviť nepríjemného hmyzu?

Ak ste si všimli výskyt molí vo vašej domácnosti, začnite od základov – dôkladného vyčistenia.

Vyprázdnite skrine a dôkladne ich vytrite roztokom vody a octu, ktorého vôňa bude pôsobiť na hmyz odstrašujúco.

Prehľadajte všetky textílie, najmä kožušiny, bavlnu alebo vlnu.

Zlikvidujte mole a ostatné vyperte.

TIP! mole sa môžu živiť aj perím, preto zvážte aj svoju posteľnú bielizeň. Starostlivo ju skontrolujte, či v nej nie je hmyz, a v prípade potreby ju vymeňte.

Po vyčistení a vytretí šatníkov a textilných skriniek použite prostriedky, ktoré vás ochránia pred opätovnými, neželanými návštevami odevných molí. Čo robiť?
Foto: shutterstock/JorgeOrtiz_1976

Ako sa najrýchlejšie zbaviť molí? Siahnite po týchto vôňach

Po vyčistení a vytretí šatníkov a textilných skriniek použite prostriedky, ktoré vás ochránia pred opätovnými, neželanými návštevami odevných molí. Čo robiť? V prvom rade pravidelne kontrolujte vnútro svojich šatníkových skríň, aby ste v prípade potreby mohli rýchlo reagovať na ďalšiu inváziu.

Okrem toho:

Používať vône, ktoré mole nemajú rady. Do vrecúška z prírodnej látky vložte sušenú levanduľu, bobkový list alebo nové korenie, ktoré ich účinne odpudzujú. Získate aj príjemnú vôňu.

Môžete tiež navlhčiť rolku toaletného papiera alebo vaty levanduľovým olejom a rozprestrieť ich medzi policami.

Raz za čas postriekajte vnútro nábytku zmesou teplej vody a citrónovej vody.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kde hľadať potravinové mole? Sú naozaj nepríjemné. Radi sa skrývajú v týchto zákutiach a štrbinách

Mole v potravinách sa neskrývajú len v kuchyni. Skontrolujte, či sa neobjavili na týchto miestach

The post Už žiadne diery v blúzkach. Nastriekajte a vložte do svojho šatníka. Zbavte sa odevných molí nadobro appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie