Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Už žiadne odstraňovanie buriny. Tento domáci liek vás zbaví buriny

27.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Na internete sa objavujú módne recepty na domáce prípravky na ničenie buriny, no ich účinnosť, šetrnosť k životnému prostrediu a bezpečnosť sú často rozkošné. Dnes vám ukážeme, ako si vyrobiť domáci hubič buriny za pár minút. Účinky vás potešia. Už žiadne odstraňovanie buriny. Tento domáci liek vás […]
Menej ako 1 min. min.

27.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Na internete sa objavujú módne recepty na domáce prípravky na ničenie buriny, no ich účinnosť, šetrnosť k životnému prostrediu a bezpečnosť sú často rozkošné. Dnes vám ukážeme, ako si vyrobiť domáci hubič buriny za pár minút. Účinky vás potešia.

Už žiadne odstraňovanie buriny. Tento domáci liek vás zbaví buriny.
Foto: Súkromný archív

Len máločo spôsobuje, že záhrada vyzerá zanedbanejšie ako burina. Jedným zo spôsobov, ako sa vysporiadať s problematickou burinou, je zabiť ju komerčnými herbicídmi.

Ale tento prístup nie je pre každého. Našťastie stále existujú domáce opravné prostriedky, ktoré si môžete vyrobiť aj sami a nepoškodia životné prostredie.

Octový roztok je jedným z najobľúbenejších domácich herbicídov

Foto: Súkromný archív

Všetko, čo potrebujete, je: destilovaný biely ocot alebo jablčný ocot. Aby bol čo najefektívnejší, koncentrácia kyseliny octovej v octe by mala byť vyššia ako 11%, aby spálila a zabila rastlinu.

Saponát na riad pôsobí ako povrchovo aktívna látka, ktorá pomáha octu priľnúť k povrchu buriny dlhšie. Nalejte ingrediencie do rozprašovacej fľaše a pretrepte, aby sa premiešali. Použite, keď predpoveď počasia predpovedá niekoľko slnečných dní bez prerušenia.

Vriaca voda je skvelým ničiteľom buriny. Stačí len niekoľko ošetrení

Tento domáci prípravok na ničenie buriny je najjednoduchší na prípravu a použitie. Nevyžaduje žiadne miešanie a môže byť použitý kedykoľvek: cez deň alebo v noci, so slnečným žiarením alebo bez neho, dokonca aj v silnom daždi.

Stačí prevariť vodu a zaliať ňou listy buriny. Použite také množstvo, aby prostriedok prenikol ku korienkom. Na zacielenie nežiaducej buriny je užitočné použiť kanvicu s výlevkou.

Zdravie pôdy a trávy je prioritou

Udržiavanie zdravej pôdy je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako zabrániť výskytu buriny na trávniku. Ak máte zdravú pôdu a zdravé korene, pomôžete predchádzať burine skôr, ako sa objaví.

Používanie organických hnojív je jedným zo spôsobov, ako udržať pôdu v dobrom stave. Každoročné prevzdušňovanie a dosev môže tiež udržať vašu trávu prosperujúcu a poskytne burine menej priestoru na zakorenenie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Cesnak si „vydýchne“, keď mu dodáte túto prísadu. Po žltých listoch nebude ani stopy

Je to skvelý prostriedok proti škodcom a burine. Máte ho v kuchyni

The post Už žiadne odstraňovanie buriny. Tento domáci liek vás zbaví buriny appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie