Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Už žiadne pasterizačné nádoby v hrnci. Teraz je zaváranie jednoduché a okamžité

29.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Sezóna čerstvého ovocia a zeleniny je v plnom prúde, preto z nich radi pripravujeme konzervy. Je to skvelý spôsob, ako si do pohárov zavrieť trochu leta na zimné dni. Ak si chcete naplno vychutnať chuť uhoriek alebo džemu, musíte ich správne uzavrieť. Je pasterizácia v umývačke riadu […]
Menej ako 1 min. min.

29.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Sezóna čerstvého ovocia a zeleniny je v plnom prúde, preto z nich radi pripravujeme konzervy. Je to skvelý spôsob, ako si do pohárov zavrieť trochu leta na zimné dni. Ak si chcete naplno vychutnať chuť uhoriek alebo džemu, musíte ich správne uzavrieť. Je pasterizácia v umývačke riadu účinná?

Sezóna čerstvého ovocia a zeleniny je v plnom prúde, preto z nich radi pripravujeme konzervy. Je to skvelý spôsob, ako si do pohárov zavrieť trochu leta na zimné dni.
Foto: súkromný archív

Pasterizáciu si zvyčajne spájame s dlhým varením pohárov v hrnci s vodou. Ak máte veľa zásob na konzervovanie, tento proces môže trvať niekoľko dní. Môžete si ho však výrazne uľahčiť použitím umývačky riadu. Je to netradičná metóda, ktorá sa v poslednom čase stáva čoraz populárnejšou. Pozrite si, čo zahŕňa.

Je pasterizácia v umývačke riadu účinná? Môžete ušetriť čas a energiu

Proces pasterizácie spočíva v zahriatí konzerv na teplotu, ktorá zabíja všetky baktérie zodpovedné za kazenie potravín. Tento účinok sa zvyčajne dosahuje v hrnci s vriacou vodou alebo v rúre. Ukazuje sa, že pri konzervovaní nám môže pomôcť aj umývačka riadu. Stačí sa držať plánu a môžete pripravovať konzervy bez väčšej námahy.

Nádoby na zaváranie. Predtým, ako do nich nalejete zaváraniny, riad a viečka dôkladne umyte a vydezinfikujte.

Plnenie. Nalejte džem, lekvár alebo inú potravinu do pohára a na vrchu nechajte 2 cm voľného priestoru. Pevne, ale nie príliš pevne, naskrutkujte viečka.

Uloženie do umývačky riadu. Poháre položte na spodný kôš umývačky riadu, aby sa neprevrátili. Môžete ich zabezpečiť utierkami alebo iným náčiním.

Program. Nastavte cyklus umývačky, pri ktorom teplota prekročí 70 stupňov. Zapnite umývačku riadu a po skončení programu otvorte dvierka. Poháre vyberte až po ich vychladnutí.

VAROVANIE! Počas programu v žiadnom prípade neotvárajte umývačku riadu. Ak tak urobíte, teplota sa zníži a pasterizácia nemusí byť úspešná.

Parenie pohárov je dôležitá činnosť, ktorú nemožno vynechať pri pasterizácii zaváranín. Ak to neurobíte správne, môže sa stať, že svoje zásoby vyhodíte do odpadu.
Foto: shutterstock.com/zarzamora

Ako dobre vypáliť poháre? Rúra to zvládne za štvrť hodiny

Parenie pohárov je dôležitá činnosť, ktorú nemožno vynechať pri pasterizácii zaváranín. Ak to neurobíte správne, môže sa stať, že svoje zásoby vyhodíte do odpadu. Ak chcete nádoby dezinfikovať, umyte ich a ich viečka v teplej vode s prostriedkom na umývanie riadu. Po dôkladnom opláchnutí postavte poháre na utierku, aby sa osušili. Predhrejte rúru na 120 stupňov a plechy s pohármi a viečkami vložte do rúry na 15 minút. Po tomto čase ich opatrne vyberte a nechajte vychladnúť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zaváranie paradajok je veľmi jednoduché a prekvapivo rýchle na prípravu. Hodia sa aj v zime

Túto metódu možno nepoznáte. Je jednoduchšia ako klasické zaváranie. Použite umývačku riadu

The post Už žiadne pasterizačné nádoby v hrnci. Teraz je zaváranie jednoduché a okamžité appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie