Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Už žiadne vyhadzovanie starého chleba. Dajte do vedra a zalejte vodou. Skutočný „zázračný odvar“

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Far700). Prírodné hnojivá sú pre záhradkárov veľmi zaujímavé. Radi by sme upustili od chemických posilňovačov rastlín a používali prísady, ktoré nájdeme v kuchyni. Vďaka tomu sa našim plodinám darí, sú chutné a zdravé. Čím zalievate paradajky a uhorky, aby dobre rástli? Používajte zvyšky. Čím zalievate paradajky a uhorky, aby […]
Menej ako 1 min. min.

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Far700).

Prírodné hnojivá sú pre záhradkárov veľmi zaujímavé. Radi by sme upustili od chemických posilňovačov rastlín a používali prísady, ktoré nájdeme v kuchyni. Vďaka tomu sa našim plodinám darí, sú chutné a zdravé. Čím zalievate paradajky a uhorky, aby dobre rástli? Používajte zvyšky.

Čím zalievate paradajky a uhorky, aby dobre rástli?
Foto: shutterstock/Far700

Domáce hnojivo je vynikajúcou alternatívou k výrobkom na starostlivosť o rastliny zakúpeným v obchode. Jeho výhodou je nízka cena a absencia škodlivých látok v jeho zložení. Možno ho vyrobiť zo zvyškov potravín, takže neprispejete k plytvaniu potravinami. Hľadáte dobrý posilňovač pre paradajky alebo uhorky? Máme pre vás nápad na účinný odvar na hnojenie tejto zeleniny.

Čím zalievať paradajky a uhorky, aby dobre rástli? Vyrobte si hnojivo zo zvyškov chleba

Ak sa vám hromadia zvyšky chleba a neviete, čo s nimi, prichádzame so senzačným nápadom. Použite zvyšky chleba na výrobu domácej výživy pre zeleninu. Týmto spôsobom dodáte rastlinám potrebné živiny a obohatíte pôdu o minerálne látky. Tento odvar bude mať pozitívny vplyv na rast paradajok a uhoriek. Môžete ho použiť aj na zalievanie azaliek alebo hortenzií. Na prípravu hnojiva je najlepšie použiť celozrnný chlieb, ktorý vo svojom zložení nemá cesnak, cibuľu ani orechy.

Výroba takejto prírodnej výživy si vyžaduje čas, preto sa do nej pustite dva týždne pred plánovaným hnojením.
Foto: shutterstock/VitCOM Photo

Ako vyrobiť hnojivo na zalievanie paradajok a uhoriek? Poskytne vám bohatú úrodu

Výroba takejto prírodnej výživy si vyžaduje čas, preto sa do nej pustite dva týždne pred plánovaným hnojením. Nazbierajte pol kilogramu starého chleba, rozdrvte ho na malé kúsky a dajte do vedra. Chlieb zalejte takým množstvom vody, aby bol úplne zakrytý a nechajte ho 10 až 14 dní odstáť. Nezabudnite obsah nádoby každý deň premiešať. Tým sa urýchli požadovaný proces kvasenia.

Po dvoch týždňoch odvar preceďte a získanú tekutinu zrieďte s vodou v pomere 1:10. Hnojivo aplikujte raz za dva týždne, pričom rastliny zalievajte zospodu a postriekajte ním listy. Ak ho budete aplikovať pravidelne a najmä počas intenzívneho rastu, kvitnutia a plodenia, môžete očakávať bohatú úrodu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sa vyrába hnojivo z kvasníc? Moja teta používa túto metódu už roky. Každý rok sa teší bohatej úrode

Nikdy ich nevyhadzujte. Vyrobíte si prírodné hnojivo pre maliny

The post Už žiadne vyhadzovanie starého chleba. Dajte do vedra a zalejte vodou. Skutočný „zázračný odvar“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie