Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Úžasné správy pre kryptomeny v Európe. Toto plánuje Európska únia

Európsky orgán pre cenné papiere a trhy (ESMA), zvažuje začlenenie kryptomien do investičného prostredia. Konkrétne finančný regulačný orgán sa zameriava na firmy kolektívneho investovania do prevoditeľných cenných papierov (UCITS), ktoré môžu diverzifikovať svoje portfóliá tak, aby zahŕňali kryptomeny medzi ostatné triedy aktív, uvádza správa Finbold. Kryptomeny prenikajú do tradičných financií ESMA vo svojej správe uvádza, […]
Menej ako 1 min. min.

Európsky orgán pre cenné papiere a trhy (ESMA), zvažuje začlenenie kryptomien do investičného prostredia. Konkrétne finančný regulačný orgán sa zameriava na firmy kolektívneho investovania do prevoditeľných cenných papierov (UCITS), ktoré môžu diverzifikovať svoje portfóliá tak, aby zahŕňali kryptomeny medzi ostatné triedy aktív, uvádza správa Finbold.

Kryptomeny prenikajú do tradičných financií

ESMA vo svojej správe uvádza, že diskusie na túto tému už prebiehajú a zvažujú sa vplyvy integrácie kryptomien do UCITS. UCITS predstavuje kolektívne investovanie do prevoditeľných cenných papierov. Hovoríme o investovaní do cenných papierov, resp. do akcií, dlhopisov, krátkodobých pokladničných nástrojov a hotovosti.

Vo všeobecnosti pozostávajú z podielových fondov, fondov obchodovaných na burze alebo fondov peňažného trhu, ktoré sa riadia nariadeniami Európskej únie (EÚ). Priťahujú navyše aj investorov z krajín mimo EÚ, ktorí sa chcú angažovať na európskom trhu. Do 7. augusta môže zainteresované strany predložiť pripomienky a rozhodnúť o jednom z najväčších fondov s expozíciou voči kryptomenám.

Kryptomeny prenikajú do finančných trhov. Zdroj: shutterstock.com/Ground Picture

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Rozdiel oproti ETF

UCITS si často mnohí zamieňajú s ETF. Keď investujete do ETF, ide o jediný fond zameraný na kryptomeny. Avšak UCITS môže zahŕňať viacero fondov s rôznymi alokáciami v kryptomenách. Najprv ale musí byť schválený. EÚ totiž plánuje vytvoriť zjednodušené regulačné prostredie pre kryptomeny.

Čo je ETF?

ETF (exchange-traded fund) je investičný fond obchodovaný na burze. Ide o kôš cenných papierov, s ktorými sa obchoduje na burze rovnako ako akcie. ETF môžu obsahovať všetky typy investícií, vrátane akcií, komodít alebo dlhopisov. Poskytujú nízke náklady a menej provízií pre maklérov v porovnaní s nákupom konkrétnych akcií.

UCITS ponúkajú výhodu vyššej likvidity podobne ako akcie, vďaka čomu sú vhodné pre dlhodobé investičné aj krátkodobé obchodné stratégie. Navyše sú transparentné, keďže regulačný rámec zabezpečuje vysokú úroveň transparentnosti pri operáciách a držbách fondov.

Regulácie v EÚ a na Slovensku

EÚ je dá sa povedať svetovým lídrom v regulovaní kryptomien vďaka komplexnému európskemu nariadeniu o trhoch s kryptoaktívami (MiCA) z minulého roka.

Čo je MiCA?

MiCA je prvý komplexný harmonizovaný rámec v Európe, ktorý reguluje ponúkanie kryptomien verejnosti a definuje špeciálne pravidlá pre digitálne aktíva a služby súvisiace s nimi.

Na Slovensku sa v súčasnosti pripravuje nová právna norma, ktorá nadväzuje na MiCA. Pod palcom to bude mať Národná banka Slovenska (NBS). Tento legislatívny krok je súčasťou širších úsilí o stabilizáciu digitálneho finančného priestoru na Slovensku. Detailnejší popis si môžete prečítať tu.

Ak sa viac zaujímate o kryptomeny, odporúčame vám pozrieť aj nasledujúce video:

The post Úžasné správy pre kryptomeny v Európe. Toto plánuje Európska únia appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie