Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Baltimore sa zrútil most po tom, ako doň vrazila loď. Do rieky spadlo 20 ľudí a niekoľko vozidiel

V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa dnes zrútil štvorprúdový cestný most, do ktorého predtým narazila nákladná loď. Informoval o tom portál Fox Baltimore. Zatiaľ nie je jasné, či si kolaps 2,5 kilometra dlhej stavby vyžiadal obete. Na mieste momentálne zasahujú hasiči. Tí informovali, že do rieky Patapsco spadlo niekoľko vozidiel a až 20 […]
Menej ako 1 min. min.

V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa dnes zrútil štvorprúdový cestný most, do ktorého predtým narazila nákladná loď. Informoval o tom portál Fox Baltimore. Zatiaľ nie je jasné, či si kolaps 2,5 kilometra dlhej stavby vyžiadal obete.

Na mieste momentálne zasahujú hasiči. Tí informovali, že do rieky Patapsco spadlo niekoľko vozidiel a až 20 ľudí. Hovorca baltimorských hasičov povedal, že pád mosta je “hromadným nešťastím” (ide o urgentnú situáciu, kedy je potrebné ošetriť veľké množstvo postihnutých a záchranné služby pracujú na medziach svojich kapacít).

Miestna polícia dostala oznámenie, že do mosta Francis Scott Key Bridge cez rieku Patapsco narazilo veľké plavidlo, okolo 1:30 miestneho času (6:30 SEČ), uviedla agentúra Reuters. Na záberoch zverejnených Fox Baltimore je vidieť tmavú konštrukciu mosta, ktorý sa následne prepadne do vody.

“Všetky jazdné pruhy sú v oboch smeroch uzavreté kvôli incidentu na Key Bridge na ceste I-695. Doprava je odklonená,” uviedli marylandské úrady. Podľa starostu mesta Brandona Scotta na mieste zasahujú záchranári.

Pátrajú po najmenej siedmich ľuďoch, ktorí sa pravdepodobne nachádzajú vo vode, povedal šéf komunikácie baltimorského hasičského zboru Kevin Cartwright. “Teraz sa sústredíme na snahu zachrániť a vyslobodiť týchto ľudí,” povedal Cartwright.

Podľa neho je zatiaľ príliš skoro na to, aby sa vedelo, koľko ľudí nehoda zasiahla, ale označil zrútenie mosta za “rozvíjajúce sa podujatie s hromadným nešťastím”.

Na moste sa v čase nárazu nachádzalo niekoľko vozidiel, vrátane jedného o veľkosti ťahača s návesom. Podľa Cartwrighta na moste “visí nejaký náklad”, čo vytvára nebezpečné a nestabilné podmienky, kvôli ktorým záchranári pracujú opatrne. “Ide o hrozivý stav núdze,” povedal.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie