Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Bangladéši vyčíňal ničivý cyklón. Vyžiadal si aspoň desať obetí a zničil približne 30-tisíc domov

Cyklón Remal, ktorý zasiahol pobrežné oblasti Bangladéša, si vyžiadal najmenej desať obetí a zničil približne 30-tisíc domov, desiatky tisíc ďalších poškodil, vyhlásili v pondelok miestne úrady, píše agentúra AFP. “Väčšinu obetí spôsobili pády domov alebo zrútené steny,” vyhlásil Showkat Ali, administrátor okresu Barisal, kde zahynulo sedem ľudí. Tri ďalšie zomreli v okolitých okresoch, niekoľko ľudí sa utopilo. […]
Menej ako 1 min. min.

Cyklón Remal, ktorý zasiahol pobrežné oblasti Bangladéša, si vyžiadal najmenej desať obetí a zničil približne 30-tisíc domov, desiatky tisíc ďalších poškodil, vyhlásili v pondelok miestne úrady, píše agentúra AFP.

“Väčšinu obetí spôsobili pády domov alebo zrútené steny,” vyhlásil Showkat Ali, administrátor okresu Barisal, kde zahynulo sedem ľudí. Tri ďalšie zomreli v okolitých okresoch, niekoľko ľudí sa utopilo.

Cyklón Remal dorazil na pevninu v noci na pondelok a zasiahol pobrežie silným vlnobitím. Nad pevninou zoslabol na tropickú búrku, silné lejaky a vietor však pokračovali ďalej.

“Cyklón v oblasti poškodil viac než 123-tisíc domov, na približne 31-tisíc domoch je škoda totálna,” uviedol pre AFP správca okresu Khulan, kde zahynuli dve osoby.

Jedna osoba zahynula v okrese Chittagong, kde sa viac než 40-tisíc ľudí pre silný dážď a vietor stále nachádza v krytoch, uviedol miestny správca.

Cyklón spôsobil výpadok dodávok elektrickej energie pre viac než 12,5 milióna obyvateľov, vyhlásil Biswanath Sikder zo štátnej energetickej spoločnosti a dodal, že jej dodávky budú obnovené po zlepšení situácie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie