Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Banskobystrickom kraji prebieha rekonštrukcia ciest II. a III. triedy

V okresoch Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom pokračuje rekonštrukcia ciest II. a III. triedy. Opravy komunikácií prebiehajú v polovičných profiloch a vodiči tak budú musieť zvýšiť svoju pozornosť. Doprava bude riadená svetelnou signalizáciou a podľa potreby aj regulovčíkmi. Dielo za viac ako 1,075 mil. EUR bez DPH realizuje pre Banskobystrický samosprávny  kraj spoločnosť […]
Menej ako 1 min. min.

V okresoch Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom pokračuje rekonštrukcia ciest II. a III. triedy. Opravy komunikácií prebiehajú v polovičných profiloch a vodiči tak budú musieť zvýšiť svoju pozornosť. Doprava bude riadená svetelnou signalizáciou a podľa potreby aj regulovčíkmi. Dielo za viac ako 1,075 mil. EUR bez DPH realizuje pre Banskobystrický samosprávny  kraj spoločnosť EUROVIA SK. 

V rámci rekonštrukcie sa spolu obnoví deväť úsekov komunikácií a prvým, ktorý sa už zrealizoval je cesta okolo Počúvadlianskeho jazera. Oprava každého úseku bude zahŕňať odfrézovanie pôvodnej asfaltovej vrstvy a následnú pokládku novej asfaltovej vrstvy.

„V rámci stavebných prác sa použije viac ako 12-tisíc ton asfaltovej zmesi a zrealizuje sa nový povrch vozovky s výmerou viac ako 66-tisíc m2. V troch okresoch sa obnoví 9 úsekov s celkovou dĺžkou viac ako 10 km. Medzi najvýznamnejšie úseky patrí prieťah cez mesto Žarnovica a cesta III. triedy okolo Počúvadlianskeho jazera. Práve to je totiž jedným z najnavštevovanejších miest v okrese Banská Štiavnica,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK. 

V okrese Banská Štiavnica sa opravia dva úseky s celkovou dĺžkou 1,58 km. V žarnovickom okrese to budú dohromady 4 úseky s dĺžkou 2,654 km. V okrese Žiar nad Hronom sa opravia 3 úseky v celkovej dĺžke 6,484 km. Predpokladaný koniec rekonštrukčných prác je naplánovaný na august. Účelom stavebných úprav je odstránenie nevyhovujúceho a havarijného stavu vozoviek v určených úsekoch. 

Foto: Ilustračné

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie