Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Bratislave od pondelka menia cestovné poriadky MHD, prechádza sa na letný režim

Od pondelka dôjde v Bratislave k úprave cestovných poriadkov liniek mestskej hromadnej dopravy. V pracovných dňoch budú premávať podľa cestovného poriadku platného pre pracovne dni – školské prázdniny. Zároveň nebude premávať študentská linka 7. Tento režim bude platiť do 30. augusta. Informoval o tom hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Jozef Vozár. Na linke 33 nahradí mestský […]
Menej ako 1 min. min.

Od pondelka dôjde v Bratislave k úprave cestovných poriadkov liniek mestskej hromadnej dopravy. V pracovných dňoch budú premávať podľa cestovného poriadku platného pre pracovne dni – školské prázdniny. Zároveň nebude premávať študentská linka 7. Tento režim bude platiť do 30. augusta. Informoval o tom hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Jozef Vozár.

Na linke 33 nahradí mestský dopravca najstaršie trolejbusy mladšími. “Zmena vozidiel so sebou prinesie aj zmenu grafikonu, kratšie trolejbusy budú premávať častejšie. Cestovné poriadky liniek 32 a 33 budú pri cestách z Dlhých dielov naďalej koordinované,” priblížil Vozár.

Od pondelka dôjde aj k úprave trás a cestovných poriadkov vybraných liniek. Na linke 29 (Malá scéna – Riviéra – Devín – Devínska Nová Ves, Opletalova) má dôjsť k zlepšeniu intervalu počas pracovných dní.

Bratislava a okolie sa môžu pobiť o štvrť miliardy z Bruselu. Mesto chce električky, Arriva autobusy na vodík

Na autobusovej linke 30 príde k lokálnej úprave trasy v Lamači. Odklonená bude z Vrančovičovej ulice cez Podháj, v rámci Lamača bude premávať po trase Nemocnica Bory – Hodonínska – Podháj – obratisko Lamač – Podháj – Segnáre – Tesco Lamač. Cestujúci smerujúci z Lamača na Patrónku tak budú využívať zastávky MHD v zhodnom smere, ako v súčasnosti obsluhuje linka 63 smerujúca na Patrónku. Zároveň bude linka 30 premávať počas pracovných dní v úseku Lamač – Patrónka častejšie.

Linka 70 bude v smere do centra mesta obsluhovať novú zastávku Lúčna v lokalite Nový Ružinov.

Linka 147 bude premávať po upravenej trase Hodžovo nám. – Šulekova – Havlíčkova – Kalvária – Prokopa Veľkého – Depo Hroboňova. Prestup na trolejbusové linky sa takto presunie z Búdkovej k Depu Hroboňova.

Upravená bude aj doba prevádzky účelových liniek 25, 26 a 92 v sobotu. Nové cestovné poriadky budú vydané aj pre ďalšie linky. Drobné zmeny v odchodoch majú podľa dopravného podniku odzrkadľovať aktualizáciu jazdných dôb.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie