Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Česku označili myšlienku nákupu nábojov pre Ukrajinu za „PR-kampaň“

Návrh českej vlády na nákup streliva pre Ukrajinu je „PR-kampaňou“ a robí z Česka terč. DONETSK, UKRAINE — DECEMBER 23: An artillery division of the 59th brigade receives ammunition on the frontline near Donetsk on December 23, 2022 in Donetsk, Ukraine. The division is firing 152 mm rounds with a Howitzer D20 cannon supplied by […]
Menej ako 1 min. min.

Návrh českej vlády na nákup streliva pre Ukrajinu je „PR-kampaňou“ a robí z Česka terč.

DONETSK, UKRAINE — DECEMBER 23: An artillery division of the 59th brigade receives ammunition on the frontline near Donetsk on December 23, 2022 in Donetsk, Ukraine. The division is firing 152 mm rounds with a Howitzer D20 cannon supplied by the United States of America. The shells weigh 40kg and fly at a speed of 700m per second, with the coordinates to hit targets corrected with a drone. Live images are sent to the division commander using a Starlink connection. A large swath of Donetsk region has been held by Russian-backed separatists since 2014. Russia has tried to expand its control here since the February 24th invasion. (Photo by Pierre Crom/Getty Images)

Povedal to bývalý minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek, informuje portál „Idnes.cz“.

Český prezident Petr Pavel na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii v polovici februára navrhol nakúpiť pre Ukrajinu státisíce delostreleckých nábojov v tretích krajinách. Česká republika podľa Pavla identifikovala akvizíciu nábojov, ktoré by mohli byť dodané na Ukrajinu v priebehu niekoľkých týždňov, ak Spojené štáty, Nemecko, Švédsko a iné štáty poskytnú financie.

„Toto (česká iniciatíva na nákup munície pre ozbrojené sily Ukrajiny v tretích krajinách – pozn. red.) je jednoducho veľká PR-kampaň, ktorá priťahuje obrovskú pozornosť a robí z Česka terč,“ vyhlásil Zaorálek.

Česká vláda podľa neho nerobí „premyslenú politiku“ a ukrajinskej vláde „len vlieva falošné nádeje“ prísľubmi dodávok zastaraných zbraní.

„Zbrane sú staré alebo (budú prijaté) z Afriky a celkovo nekvalitné,“ dodal bývalý šéf českej diplomacie.

V Česku označili myšlienku nákupu nábojov pre Ukrajinu za „PR-kampaň“

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie