Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V chladničke mám vždy vrecko ryže. Bežný problém sa ma už netýka

13.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Vlhkosť v chladničke môže viesť k rýchlejšiemu kazeniu potravín. Kondenzujúca voda vytvára ideálne prostredie pre rast niektorých baktérií a plesní. Navrhujeme preto, ako sa jej zbaviť. Urobte to lacno, rýchlo a účinne pomocou týchto trikov. Vlhkosť v chladničke môže viesť k rýchlejšiemu kazeniu potravín. Kondenzujúca voda vytvára ideálne […]
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív).

Vlhkosť v chladničke môže viesť k rýchlejšiemu kazeniu potravín. Kondenzujúca voda vytvára ideálne prostredie pre rast niektorých baktérií a plesní. Navrhujeme preto, ako sa jej zbaviť. Urobte to lacno, rýchlo a účinne pomocou týchto trikov.

Vlhkosť v chladničke môže viesť k rýchlejšiemu kazeniu potravín. Kondenzujúca voda vytvára ideálne prostredie pre rast niektorých baktérií a plesní.
Foto: Súkromný archív

Vlhkosť v chladničke sa dá ľahko zistiť. Nielenže sa hromadí na výrobkoch a vytvára kvapky vody, ale prispieva aj k nepríjemnému zápachu. Preto sa oplatí odhaliť jej príčinu a spoznať dômyselné spôsoby, ako sa jej z chladničky raz a navždy zbaviť.

Prečo je v chladničke vlhko? Zistite, čo to môže spôsobovať

Udržiavať chladničku v čistote nie je vždy jednoduchá úloha. Aj keď potraviny skladujete v správnych obaloch a pravidelne utierate vnútro handričkou, stále sa môže vyskytnúť vlhkosť. Vzhľadom na to, že nejde o žiadnu poruchu spotrebiča alebo netesniace tesnenie, chyba je najčastejšie v zlom používaní chladničky.

Ak do nej vložíte príliš veľa jedla alebo necháte dvierka otvorené dlhší čas, kým sa rozhodnete jesť, môže dôjsť ku kondenzácii. Vkladanie horúcich alebo teplých potravín do chladničky je tiež škodlivé.

TIP! Nikdy neumiestňujte chladničku vedľa sporáka alebo rúry. Takéto umiestnenie spotrebiča môže tiež spôsobiť kondenzáciu v chladničke.

Hygroskopické vlastnosti niektorých výrobkov nám umožnia úspešne bojovať proti vlhkosti v chladničke.
Foto: shutterstock/Somchai Som

Ako sa zbaviť vlhkosti z chladničky? Vďaka tomu zostanú potraviny dlhšie čerstvé

Hygroskopické vlastnosti niektorých výrobkov nám umožnia úspešne bojovať proti vlhkosti v chladničke. Väčšina z nich je uložená v kuchynskej skrinke a nestojí viac ako pár drobných. Nižšie nájdete tri výrobky, ktoré vám umožnia dostať kondenzáciu pod kontrolu.

Ryža. Počas varenia dokonale absorbuje vodu, takže nájde uplatnenie aj ako pohlcovač vlhkosti. Stačí vrecko so surovinou umiestniť na strednú policu v chladničke a každých pár dní ho vymeniť.

Jedlá sóda. Len niekoľko polievkových lyžíc nasypaných do misky dokonale nasaje kvapky vody. Okrem toho bude pôsobiť ako neutralizátor zápachu.

Polovica citróna. Nakrájané ovocie umiestnené na poličkách dokonale nasáva vlhkosť. Okrem toho dodá interiéru príjemnú vôňu. Nezabudnite však, že citrón by ste mali po niekoľkých dňoch vyhodiť. Ak nazbiera príliš veľa vody, začne plesnivieť a vy dosiahnete opačný efekt, ako ste zamýšľali.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Varená ryža: Ako ju uskladniť? Ak to robíte nesprávne, koledujete si o problémy

Ako dlho môže varená ryža ležať v chladničke? Pred prípravou večere skontrolujte na niekoľko dní

The post V chladničke mám vždy vrecko ryže. Bežný problém sa ma už netýka appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie