Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V chladničke sa hromadí voda. Odhaľujeme príčiny a radíme, čo robiť

17.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vitalii Stock). V chladničke sa hromadí voda a vy neviete, čo robiť? Stáva sa to z rôznych dôvodov, no zakaždým by to mal byť signál, že niečo nie je v poriadku. Možno, že zariadenie nefunguje správne a vyžaduje údržbu, alebo musíte zmeniť svoje návyky týkajúce sa jeho používania. V […]
Menej ako 1 min. min.

17.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vitalii Stock).

V chladničke sa hromadí voda a vy neviete, čo robiť? Stáva sa to z rôznych dôvodov, no zakaždým by to mal byť signál, že niečo nie je v poriadku. Možno, že zariadenie nefunguje správne a vyžaduje údržbu, alebo musíte zmeniť svoje návyky týkajúce sa jeho používania. V tomto článku rozoberieme najčastejšie dôvody tohto stavu a poradíme, ako si s problémom poradiť.

Hromadenie vody v chladničke a neviete, čo robiť?
Foto: shutterstock/Vitalii Stock

Možno sa pýtate, prečo sa v chladničke hromadí voda a čo robiť v takejto situácii. Mnoho majiteľov chladničiek, najmä novších modelov so systémom odvádzania vody, si všimne, že na vnútornej zadnej stene zariadenia sa objavujú kvapky. Problém sa stáva vážnejším, keď sa v zásuvkách alebo poličkách začne zrážať voda.

Upchatý odtok – najčastejší vinník za hromadenie vody v chladničke

Jedným z najčastejších dôvodov, prečo sa v chladničke hromadí voda, je upchatý odtok. Toto je okrúhly otvor umiestnený na zadnej strane chladničky. Môže sa upchať omrvinkami jedla alebo v dôsledku automatického rozmrazovania. Voda sa môže hromadiť na zadnej stene chladničky, ako aj v zásuvkách a policiach.

Aby ste to napravili, jednoducho odblokujte odtok pomocou špeciálnej vypúšťacej zátky. Je súčasťou chladničky, ale môžete ju nahradiť napríklad aj špáradlom alebo tenkým drôtikom.

Ak odblokovanie odtoku nepomohlo, stojí za to venovať pozornosť gumenej odtokovej rúre umiestnenej mimo chladničky, vzadu pod mriežkou. Častice jedla a iné nečistoty sa môžu hromadiť v rúrke a brániť jej správnemu fungovaniu. Jednoducho odskrutkujte mriežku a odstráňte všetky nečistoty, aby trubica mohla správne fungovať.

Termostat a ventilátor – kľúčové položky, ktoré treba skontrolovať

Ďalšou príčinou môže byť nefunkčný termostat, ktorý má na starosti udržiavanie vhodnej teploty, a pokazený ventilátor, zodpovedný za distribúciu ochladeného vzduchu. Ak nefunguje tak, ako má, je potrebná oprava alebo výmena.

Čo robiť, aby sa v chladničke nehromadila voda?

Zvyčajne je však príčina hromadenia vody v chladničke menej komplikovaná a ľahšie odstrániteľná. Ide o nesprávne používanie prístroja. Mnoho ľudí dáva do chladničky ešte teplé jedlo, čo môže viesť ku kondenzácii. Ďalšou častou chybou je umiestnenie chladničky vedľa sporáka alebo radiátora.

Existuje ešte jeden, často prehliadaný faktor, ktorý spôsobuje hromadenie vody v našej chladničke. Ide o netesné dvere. Tu pomôže výmena tesnenia

Nofrost chladničky sú vybavené špeciálnou technológiou na odvod vlhkosti smerom von. Voda v takejto chladničke môže byť signálom, že kondenzátor, zodpovedný za odstránenie vlhkosti, nefunguje správne. V tomto prípade sa oplatí chladničku odmraziť a umyť. Ak problém pretrváva, treba hľadať príčinu niekde inde.

Pamätajte, že správnym používaním vašej chladničky a pravidelnou údržbou môžete predísť mnohým problémom, vrátane hromadenia vody. Niekedy stačí malá zmena návykov, aby ste sa mohli tešiť zo správne fungujúceho zariadenia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnite na sódu bikarbónu a ocot. Ide o najsilnejší prírodný dezinfekčný prostriedok na toalety

Tam sa takmer nikto nepozerá. Ako čistíte gumu v práčke? Zmiešam s vodou a zápach na chvíľu zmizne

The post V chladničke sa hromadí voda. Odhaľujeme príčiny a radíme, čo robiť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie