Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V eurovolbách vyhrál spalovací motor, tvrdí ekonomové. Kyvadlo mladých míří od zelených témat

Česká společnost si podle Rusnoka uvědomuje, že její chod nemalým dílem ovlivňuje i to, co se děje na evropské úrovni. „Výsledky napovídají, že část voličů chtěla vyjádřit vládě nespokojenost. Pokud se sečtou mandáty opozice a nevládních uskupení, je to výrazné sdělení,“ pronesl. K TÉMATU: Výsledek Spolu není špatný, Jurečka dělal maximum, řekl Zdechovský. STAN nám […]
Menej ako 1 min. min.

Česká společnost si podle Rusnoka uvědomuje, že její chod nemalým dílem ovlivňuje i to, co se děje na evropské úrovni. „Výsledky napovídají, že část voličů chtěla vyjádřit vládě nespokojenost. Pokud se sečtou mandáty opozice a nevládních uskupení, je to výrazné sdělení,“ pronesl.

K TÉMATU: Výsledek Spolu není špatný, Jurečka dělal maximum, řekl Zdechovský. STAN nám „přihrál“ pár procent

Volby podle bývalého guvernéra ČNB přinesly na evropské scéně „méně zeleného a progresivismu i zpomalení tempa změn v průmyslu“. Rusnok také uvedl, že „hlasování u nás vyhrála otázka spalovacího motoru“.

Podobně to vidí i Singer. „Výsledky byly skutečným překvapením pro Piráty. Je evidentní, že politické kyvadlo mladých voličů se kýve směrem, který nemile překvapil progresivní zelené strany,“ podotkl ve vysílání CNN Prima NEWS.

Rusnok zdůraznil, že na Zelené dohodě se legislativně a parametricky podílely všechny strany, které v europarlamentu vytvoří většinu i nyní. „Jenže nové složení bude komplikovanější, takže bude také složitější dosáhnout kompromisu ohledně změn dokumentu,“ řekl.

Ekonomové dále hovořili o tom, jak mohou výsledky eurovoleb zahýbat s trhem. Více se dozvíte ve videu výše.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Okamura udělal pro selhání SPD v eurovolbách vše, míní Stonjeková. Na „nové sekáče“ neměl

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie