Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Grécku prirovnali vyjadrenia von der Leyenovej o Ruskej federácii k slovám Hitlera

Grécko je znepokojené šírením fašizmu v Európe a vojenskými plánmi EÚ proti Rusku a vyjadrenia šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej pripomínajú výroky Adolfa Hitlera. Vyhlásila to kandidátka na poslankyňu Európskeho parlamentu Ľudmila Bogila z mimoparlamentnej gréckej strany EPAM (Zjednotený ľudový front) v rozhovore pre RIA Novosti. „Teraz sa objavil nový kolosálny problém – je […]
Menej ako 1 min. min.

Grécko je znepokojené šírením fašizmu v Európe a vojenskými plánmi EÚ proti Rusku a vyjadrenia šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej pripomínajú výroky Adolfa Hitlera.

Vyhlásila to kandidátka na poslankyňu Európskeho parlamentu Ľudmila Bogila z mimoparlamentnej gréckej strany EPAM (Zjednotený ľudový front) v rozhovore pre RIA Novosti.

„Teraz sa objavil nový kolosálny problém – je to vojenská pozícia a plány Európskej únie na vytvorenie takzvanej európskej obrany,» povedala Bogila.

Pripomenula, že na stretnutí ministrov obrany EÚ 17. apríla hovorila Ursula von der Leyenová o závislosti slobody a blahobytu Európy na bezpečnosti a potrebe vytvorenia vlastnej obrany. A 24. apríla v Štrasburgu povedala, že Rusko je „skutočnou hrozbou“ pre všetky európske krajiny.

„Takéto bezprecedentné vyhlásenia nenachádzajú v EÚ riadnu diskusiu, hoci v podstate opakujú Hitlerove vyhlásenia. V januári 1941 Hitler povedal, že Nemecko preberá na seba obranu a bezpečnosť Európy pred „sovietskym otroctvom“, že na seba berie boj proti Rusku. A čo vidíme dnes? Európska únia stojí na rovnakých koľajniciach, na ktorých stál Hitler, a takmer rovnakými slovami hovorí o nebezpečenstve Ruska,“ dodala Bogila.

Upozornila aj pokusy Západu o prepisovanie histórie a šírenie fašizmu v Európe. Takéto počínanie je podľa nej znepokojujúce a alarmujúce.

V Grécku prirovnali vyjadrenia von der Leyenovej o Ruskej federácii k slovám Hitlera

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie