Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V júni v období kvitnutia nesmiem zabudnúť pripraviť postrek pre moje papriky a uhorky. Zvyšujem tak výnos každej rastliny

V mojej záhrade mnohé rastliny odmietajú plodiť v plnej sile, dôvodom je neideálna klíma a mizerná pôda, takže ich musím „nakopnúť“ pomocou rôznych rastových stimulantov. Moje obľúbené produkty na používanie sú zirkón a kyselina giberelová. Dnes vám poviem, ako zvyšujem úrodu papriky, paradajkových uhoriek a iných rastlín o 30-40% pomocou kyseliny giberelovej. Hneď treba povedať, […]
Menej ako 1 min. min.

V mojej záhrade mnohé rastliny odmietajú plodiť v plnej sile, dôvodom je neideálna klíma a mizerná pôda, takže ich musím „nakopnúť“ pomocou rôznych rastových stimulantov.

Moje obľúbené produkty na používanie sú zirkón a kyselina giberelová. Dnes vám poviem, ako zvyšujem úrodu papriky, paradajkových uhoriek a iných rastlín o 30-40% pomocou kyseliny giberelovej.

Hneď treba povedať, že látka je úplne prírodná, získava sa z huby gibberella. Ako prvých to napadlo Japoncov po tom, čo si všimli, že huba ovplyvňuje výnos a kvalitu ryže.

Odvtedy sa široko používa v poľnohospodárstve.

Aké výhody poskytuje giberelín našim rastlinám? Látka pôsobí ako rastový hormón, giberelíny stimulujú delenie rastlinných buniek, stimulujú rast stoniek, výhonkov, listov, plodov a dokonca aj koreňov.

Ale hlavnou výhodou stimulantu je, že výrazne zvyšuje kvitnutie a zlepšuje nasadenie plodov. Preto ich v júni, keď kvitnú paradajky, uhorky, papriky, určite postriekam kyselinou giberelovou!

Účinok uvidíte v priebehu niekoľkých dní; plody začnú rásť s trojnásobnou silou.

Možno ste už túto látku použili bez toho, aby ste si to uvedomili, pretože aj niektoré prírodné hnojivá sú vyrobené na báze kyseliny giberelovej!

Pred použitím sa liek dobre rozpúšťa v teplej vode, pozorne si prečítajte návod na riedenie na obale, pretože každý výrobca dáva do balenia iný objem.

The post V júni v období kvitnutia nesmiem zabudnúť pripraviť postrek pre moje papriky a uhorky. Zvyšujem tak výnos každej rastliny appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie