Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V křeči padl k zemi a už se nezvedl, ukazují záběry. Při zápase zemřel 17letý badmintonista

Badmintonový talent Zhang Zhijie v neděli nastoupil v indonéském městě Jogdžakartě proti japonskému hráči Kazumovi Kawanovi k zápasu Badminton Asia Junior Championships. Uprostřed střetu se však v křeči skácel k zemi a už se nezvedl, popsala agentura AP. PBSI uvedla, že utrpěl náhlou srdeční zástavu. ČTĚTE TAKÉ: Bolestivé zranění jediného Čecha na Tour de France. Po kolizi […]
Menej ako 1 min. min.

Badmintonový talent Zhang Zhijie v neděli nastoupil v indonéském městě Jogdžakartě proti japonskému hráči Kazumovi Kawanovi k zápasu Badminton Asia Junior Championships. Uprostřed střetu se však v křeči skácel k zemi a už se nezvedl, popsala agentura AP. PBSI uvedla, že utrpěl náhlou srdeční zástavu.

ČTĚTE TAKÉ: Bolestivé zranění jediného Čecha na Tour de France. Po kolizi s fanouškem má ulomené tři zuby

Smrt podle BBC vyvolala na čínských sociálních sítích pobouření. Na videu je totiž vidět, že se ležícímu Zhijieovi nedostalo okamžité pomoci. Zdravotníci čekali asi 40 vteřin, než se vydali na palubovku.

Mluvčí PBSI Broto Happy na tiskové konferenci vysvětlil, že se lékařské týmy řídily nařízením, aby před vstupem na hrací plochu dostaly povolení od rozhodčího. „Je to v souladu s pravidly a standardy postupu, které platí pro každý mezinárodní badmintonový turnaj,“ citovala jeho vyjádření agentura AP.

Pravidlo se na sociálních sítích stalo předmětem bouřlivé diskuze. „Co je důležitější? Pravidla, nebo něčí život?“ citovala BBC jeden z komentářů. „Proč potřebujeme povolení, když jsou v sázce životy?“ zněl další. PBSI nyní plánuje požádat mezinárodní federaci, aby pravidlo přehodnotila.

Rozhodčí i badmintonisté v Jogdžakartě vzdali v pondělí ráno před čtvrtfinále Zhijieovi hold minutou ticha.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tvrdé K.O. a konec ve druhém kole. Bylo to skvělé, radoval se Pereira po demolici Procházky

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie