Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Kultúrno-informačnom centre v Trenčíne vystavuje rytec poštových známok

V Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí 9 v Trenčíne sa od 24. apríla do 20. mája 2024 uskutočňuje výstava poštových známok slovenského rytca Františka Horniaka. Tento významný autor je známy nielen svojou bohatou tvorbou, ale aj množstvom získaných ocenení, čo ho radí medzi najplodnejších slovenských rytcov, informuje Mesto Trenčín. Na výstave s názvom "To najlepšie […]
Menej ako 1 min. min.

V Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí 9 v Trenčíne sa od 24. apríla do 20. mája 2024 uskutočňuje výstava poštových známok slovenského rytca Františka Horniaka.

Tento významný autor je známy nielen svojou bohatou tvorbou, ale aj množstvom získaných ocenení, čo ho radí medzi najplodnejších slovenských rytcov, informuje Mesto Trenčín.

Na výstave s názvom “To najlepšie z tvorby Františka Horniaka” je možné obdivovať výber jeho najkrajších diel, ktoré vytvoril počas svojej kariéry. Medzi vystavovanými emisiami nájdeme práce aj ďalších významných autorov, ako sú Peter Michal Bohúň, Ester Šimerová-Martinčeková a Alfonz Mucha.

Väčšina exponátov bola vytvorená pomocou techniky viacfarebnej oceľotlače z plochých platní, ktorá je unikátna pre Českú a Slovenskú poštu. Táto metóda, vyvinutá koncom 50. rokov minulého storočia, je jedinečná vo svete a používa sa výhradne na tlač poštových známok v týchto krajinách.

Výstava ponúka zaujímavý pohľad nielen na umeleckú stránku tvorby poštových známok, ale aj na samotný proces vzniku týchto malých umeleckých diel. Podrobnejší popis jednotlivých tlačových techník a ich histórie, vrátane reliéfnej tlače, litografie, fotogravúry a oceľotlače, umožňuje návštevníkom lepšie porozumieť tvorbe poštových známok.

Takže ak máte záujem o filateliu alebo jednoducho túžite obdivovať krásu a bohatú históriu poštových známok, neváhajte navštíviť túto výstavu. Je to jedinečná príležitosť spoznať diela jedného z najvýznamnejších slovenských rytcov a preskúmať svet poštových známok.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie