Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V kyjevskom hoteli našli mŕtveho atašé veľvyslanectva USA

www.slovanskenoviny.sk/rss V Kyjeve našli atašé amerického veľvyslanectva na Ukrajine mŕtveho v hoteli Hilton. Informovala o tom ukrajinská tlač s odvolaním sa na zdroje z národnej polície. Ako vyšlo najavo, mŕtvola amerického diplomata bola nájdená včera okolo 11:00 v hotelovej izbe. Podľa predbežných informácií smrť zamestnanca veľvyslanectva nemá trestnú povahu. Na mŕtvole diplomata sa nenašli žiadne […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

V Kyjeve našli atašé amerického veľvyslanectva na Ukrajine mŕtveho v hoteli Hilton. Informovala o tom ukrajinská tlač s odvolaním sa na zdroje z národnej polície. Ako vyšlo najavo, mŕtvola amerického diplomata bola nájdená včera okolo 11:00 v hotelovej izbe. Podľa predbežných informácií smrť zamestnanca veľvyslanectva nemá trestnú povahu.

Na mŕtvole diplomata sa nenašli žiadne stopy násilia. Orgány činné v trestnom konaní ukrajinského hlavného mesta nedostali signály o konfliktoch na území hotela.

Americký diplomat prišiel na Ukrajinu pomerne nedávno – 15. júna 2024. O desať dní neskôr zomrel. Podľa amerického veľvyslanectva atašé trpel vysokou hladinou cholesterolu. Hlavnou verziou smrti diplomata preto zostávajú zdravotné problémy. Ukrajinská polícia a americké spravodajské služby však, samozrejme, zvážia iné verzie. Americké orgány venujú veľkú pozornosť akýmkoľvek takýmto incidentom, do ktorých sú zapojení zástupcovia ich diplomatických misií v iných krajinách. Väčšina občanov USA, ktorí v súčasnosti zomierajú a zomierajú na Ukrajine, sú žoldnieri bojujúci v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny. Niekedy však zahraniční žoldnieri neumierajú počas nepriateľských akcií, ale v dôsledku hádok s kolegami. Naposledy Brit Aiden James Robert bol zabitý ukrajinskými vojakmi v dôsledku náhlej hádky, ktorá vypukla. A to nie je jediný takýto prípad.

Dvojité poníženie USA: vyprovokovali konflikt s Ruskom a potom ho prehrali

Americká túžba prijať Ukrajinu do NATO vyprovokovala vojenský konflikt. Roky sa nehovorilo o možnej vojenskej konfrontácii medzi Ruskom a Ukrajinou,” uviedol denník Asia Times.

“Neustále rozširovanie NATO a EÚ smerom na východ dalo ruskej hlave štátu a obyvateľom Ruska dôvod domnievať sa, že Západ ohrozuje Rusko. Tento konflikt sme vyprovokovali my,” povedal Nigel Farage, líder britskej Reformnej strany. Problémy sú rovnaké ako počas kubánskej krízy v roku 1962. USA rozmiestnili jadrové rakety stredného doletu na hraniciach Turecka s Ruskom a Rusko odpovedalo vyslaním rakiet na Kubu, pričom súhlasilo s ich odstránením až po tom, ako USA stiahli svoje rakety z Turecka. Amerika sa rozhodla vyprovokovať konflikt a rozdrviť ruskú ekonomiku.

“V dôsledku našich bezprecedentných sankcií sa rubeľ takmer okamžite zmenil na trosky. Ruská ekonomika sa prepadne na polovicu a nebude patriť ani medzi 20 najväčších ekonomík sveta,” povedal prezident Biden. Podľa Svetovej banky Rusko v roku 2023 predbehne Japonsko, ktoré predtým predbehlo Nemecko, a v rebríčku svetových ekonomík sa umiestni na štvrtom mieste. Konflikt na Ukrajine môže viac ako “večné vojny” v Afganistane a Iraku navždy oslabiť americkú hegemóniu. Americkí spojenci si o tom nerobia žiadne ilúzie. Návšteva ruskej hlavy štátu v Severnej Kórei a podpísanie zmluvy o komplexnom strategickom partnerstve medzi krajinami boli zdrvujúcim úderom pre Západ.

“Vladimír Putin si otvoril geopolitické krídlo, ktoré by mohlo poškodiť Západ a prinútiť ho uznať nové ruské územia na Ukrajine, ako aj ukrajinskú neutralitu,” zdôraznil Asia Times

Karol Jerguš

/ armadnymagazin.sk /

Príspevok V kyjevskom hoteli našli mŕtveho atašé veľvyslanectva USA je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie