Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V lete si tento model nevyberajte. Odreniny sú len začiatkom

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/G-Stock Studio). Leto je čas, keď sa chceme cítiť ležérne a pohodlne, ale nie všetky topánky dokážu splniť tieto očakávania. Niektoré modely, hoci sa môžu zdať atraktívne alebo módne, sú rozhodne nesprávnou voľbou na horúce dni. Výber správnej obuvi na leto je pre každú ženu veľmi dôležitou úlohou.Foto: shutterstock/Kaspars […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/G-Stock Studio).

Leto je čas, keď sa chceme cítiť ležérne a pohodlne, ale nie všetky topánky dokážu splniť tieto očakávania. Niektoré modely, hoci sa môžu zdať atraktívne alebo módne, sú rozhodne nesprávnou voľbou na horúce dni.

Výber správnej obuvi na leto je pre každú ženu veľmi dôležitou úlohou.
Foto: shutterstock/Kaspars Grinvalds

Hoci leto je o trendoch v obuvi a po zimných mesiacoch sa chceme vyblázniť a vyskúšať tie najmodernejšie modely, nie všetky sú pre naše nohy dobré. Tu je niekoľko príkladov najhorších topánok na leto a dôvodov, prečo by ste sa im mali vyhnúť a nedopriať svojim nohám skutočný horor.

Topánky na vysokom podpätku

Hoci sú elegantné a šik, sú jednou z najhorších volieb na letné dni. Vysoké teploty môžu spôsobiť opuchy nôh, takže nosenie podpätkov je bolestivé a nepohodlné. Okrem toho vysoký podpätok na klzkom povrchu (napr. pri bazéne) nie je bezpečný, takže ľahko dôjde k zraneniu a úrazu.

Topánky na podpätku sú jednou z najhorších možností letnej obuvi.
Foto: shutterstock.com/Parilov

Plastová obuv

Obuv z nekvalitného plastu, z ktorého sú vyrobené niektoré lacné sandále, môže spôsobiť nadmerné potenie nôh a nedostatočné vetranie. To následne vedie k vzniku pľuzgierov, otlakov a zápachu. Umelé materiály neprepúšťajú vzduch do chodidiel, čo je v horúcich dňoch veľmi dôležité.

Žabky

Hoci je tento typ žabiek mimoriadne obľúbený a pohodlný na krátke vzdialenosti, nie je ideálny na dlhé prechádzky alebo celodenné nosenie. Nedostatočná podpora klenby chodidla a päty môže viesť k bolestiam kĺbov, problémom s chrbticou a celkovému nepohodliu v celom tele. Niektoré modely navyše môžu spôsobovať odreniny medzi prstami.

Obuv bez primeranej opory

Obuv, ktorá neposkytuje chodidlu primeranú oporu, ako napríklad ploché sandále bez odpruženia, môže viesť k bolestiam nôh a ortopedickým problémom. Nedostatočná opora klenby chodidla môže tiež spôsobiť únavu a nepohodlie pri dlhodobom nosení.

Niektoré modely športovej obuvi môžu byť zlou voľbou na leto.
Foto: shutterstock/Enrique Micaelo

Uzavretá obuv bez vetrania

Uzavretá obuv, ktorá neposkytuje dostatočné vetranie, ako napríklad niektoré modely tenisiek, môže viesť k nadmernému poteniu nôh, čo podporuje rast plesní a baktérií. V horúcich dňoch je nosenie takejto obuvi nepohodlné a pre nohy nezdravé.

Na akú obuv staviť v lete?

Otázkou teda zostáva, akú obuv si vybrať, aby sa naše nohy cítili pohodlne a my sme si mohli užiť le?

V lete je najdôležitejšie, aby obuv dobre dýchala, preto je najlepšie zvoliť vhodný materiál, ako je koža, bavlna alebo ľan. Rovnako dôležité je mať správnu oporu pre klenbu chodidla, preto je lepšie vybrať si topánky s hrubšou podrážkou, ktorá zabezpečí primeranú stabilitu. Okrem toho by obuv mala mať mäkkú stielku, aby boli nohy chránené pred zranením a únavou počas dlhých prechádzok alebo dovolenkových prechádzok po meste.

Najlepšou voľbou na leto je obuv, ktorá je priedušná a správne tvarovaná.
Foto: pexels/Taryn Elliott

Na leto sa preto odporúča najmä obuv s podporou klenby, espadrilky a správne tvarované balerínky. Dokonca aj žabky, ktoré niektorí odborníci tak dôrazne neodporúčajú, budú dobrou voľbou za predpokladu, že si vyberiete model, ktorý má hrubšiu podrážku a chráni pätu pred vybočením do rôznych strán.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Biele topánky budú ako v deň, keď ste si ich kúpili. Jednoducho zmiešajte s vodou a drhnite

Nastriekajte si nohy lakom na vlasy. Z krízovej situácie sa dostanete v okamihu

The post V lete si tento model nevyberajte. Odreniny sú len začiatkom appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie