Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Londýne pobodali popredného iránskeho novinára priamo pred jeho domom, útok prešetruje polícia

Britská protiteroristická polícia prešetruje piatkový útok na popredného iránskeho novinára pred jeho domom v Londýne. Tridsaťšesťročný Púria Zeraati skončil s niekoľkými bodnými ranami v nemocnici. Je mimo ohrozenia života, píše agentúra Reuters a server stanice BBC. Zeraati pracuje pre iránsku televíznu stanicu v perzštine Iran International, ktorá sídli v Londýne. Stanica v roku 2022 podrobne […]
Menej ako 1 min. min.

Britská protiteroristická polícia prešetruje piatkový útok na popredného iránskeho novinára pred jeho domom v Londýne. Tridsaťšesťročný Púria Zeraati skončil s niekoľkými bodnými ranami v nemocnici. Je mimo ohrozenia života, píše agentúra Reuters a server stanice BBC.

Zeraati pracuje pre iránsku televíznu stanicu v perzštine Iran International, ktorá sídli v Londýne. Stanica v roku 2022 podrobne informovala o protivládnych protestoch v Iráne.

Iránska vláda vtedy stanicu označila za teroristickú organizáciu. Sídlo stanice v Londýne strážila polícia. Kvôli bezpečnosti televízie niekoľko mesiacov vysielala z Washingtonu.

Polícia preveruje možnosť, že bol Zeraati skupinou útočníkov napadnutý kvôli svojej práci.

Policajný hovorca to odôvodnil tým, že novinári pracujúci v perzštine v Británii v poslednej dobe čelili niekoľkým vyhrážkam smrťou alebo únosom. Hovorca však nevylučuje ani iné motívy. V súvislosti s útokom zatiaľ nikoho nezadržali.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie