Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Maďarsku sa začala volebná diskusia s účasťou Fideszu. Prvýkrát od roku 2006

V maďarskej verejnoprávnej televízii M1 sa vo štvrtok večer začal priamy prenos predvolebnej diskusie lídrov maďarských kandidátnych listín pre voľby do Európskeho parlamentu. Ide o prvú predvolebnú diskusiu od roku 2006 s účasťou volebného lídra strany Fidesz, ktorá je aktuálne pri moci. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti. Séria verejných diskusných relácií lídrov kandidátok […]
Menej ako 1 min. min.

V maďarskej verejnoprávnej televízii M1 sa vo štvrtok večer začal priamy prenos predvolebnej diskusie lídrov maďarských kandidátnych listín pre voľby do Európskeho parlamentu. Ide o prvú predvolebnú diskusiu od roku 2006 s účasťou volebného lídra strany Fidesz, ktorá je aktuálne pri moci. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

Séria verejných diskusných relácií lídrov kandidátok do parlamentných volieb začatých po zmene režimu sa skončila v roku 2006 po tom, čo sa v roku 2010, 2014, 2018 a 2022 na nich odmietla zúčastniť strana Fidesz.

V prípade kandidátov na post premiéra sa síce debaty po roku 2006 uskutočnili, avšak bez Viktora Orbána. Ten diskutoval v priamom prenose naposledy v roku 2006 s Ferencom Gyurcsányom, ktorý bol vtedy členom Maďarskej socialistickej strany a ktorý následne opäť zvíťazil v parlamentných voľbách, zostavil koaličnú vládu a stal sa premiérom.

Pred budovou multifunkčného budínskeho Várkert Bazáru, odkiaľ vysiela priamy prenos televízia M1, sa podvečer zhromaždili opoziční demonštranti a priaznivci Orbánovho kritika Pétera Magyara. Ten je podpredsedom mimoparlamentnej strany TISZA, lídrom jej kandidátky do eurovolieb, a tým aj jedným z 11 účastníkov televíznej diskusie.

Lídrom kandidátky Fideszu je europoslanec Tamás Deutsch a kandidátnu listinu najsilnejšej opozičnej strany Demokratická koalícia vedie Gyurcsányova manželka Klára Dobrevová.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie